Golf
Golf

Golf-Sverige raser etter at langrennsløper fikk idrettspris

Mener Henrik Stenson, ikke Johan Olsson, skulle fått Bragdguldet for 2013.

Johan Olssons (33) VM-gull på femmila i Val di Fiemme i mars sørget for at langrennsløperen tirsdag ble tildelt Svenska Dagbladets Bragdguldet for 2013.

Det får golftilhengere og golfutøvere i Sverige til å se rødt. De mener Henrik Stenson hadde fortjent prisen. Stenson har i 2013 skrevet golfhistorie ved å vinne sluttspillet både på PGA-touren og Europa-touren.

Les: Svenske stakk av med golfens megapott

– Bare å levere inn passet
Golfproffen Richard S. Johnson er blant dem som går hardt ut mot juryen.

– Sverige burde skamme seg i dag. At Henrik Stenson ikke vinner Bragdgullet er en skandale. Det er bare å levere inn passet og takke for seg, skriver Johnson.

Stenson tar nederlaget med fatning.

– Han fikk prisen, jeg fikk ikke. Bedre lykke neste gang. Det går ikke an å henge seg opp i det. Jeg vet at jeg ikke kunne gjort det særlig mye bedre på golfbanen. Mer enn det er det ikke å si, sier Stenson til Expressen.

Les: Krogh vil være ankermann selv om Northug er med

Maktdemonstrasjon
Olsson stakk tidlig på VM-femmila og maktet å holde unna konkurrentene på vei mot gullet.

Olsson, som representerer Åsarna, tok også sølv på 15 km fri og i stafett.

Det er annen gang Olsson får Bragdguldet. Han var også med da Sveriges stafettlag i langrenn fikk prisen i 2010 etter OL-gullet i Vancouver.

Olsson delte prisen den gangen med lagkameratene Daniel Richardsson, Anders Södergren og Marcus Hellner.

Lørdag 4. januar er det idrettsgalla i Oslo Spektrum. Suzann Pettersen er blant favorittene til å vinne Folkets idrettspris, men trolig vil Marit Bjørgen ha et ord med i laget. (©NTB/TV 2)