spets (Foto: Scanpix)
spets (Foto: Scanpix)

Ask og Spets får sjansen mot Sveits

Den rutinerte duoen ble vraket til kampene mot Danmark i Stavanger, men får nå sjansen til å vise at de fortjener en plass i OL-troppen.

Landslagssjef Roy Johansen tok tirsdag ut troppen til samlingen i Sveits fra 17. til 22. desember som inneholder to TV 2 Sportskanalen-sendte kamper.

Der var veteranene med over 100 landskamper, Lars Erik Spets og Morten Ask, tilbake etter å ha blitt utelatt fra kampene mot Danmark i Stavanger forrige måned. Duoen har vært blant Johansens mest betrodde de siste årene, og får nå en ny sjanse til å vise at de fortjener en plass i OL-troppen.

– De får muligheten til å vise seg frem. OL-troppen er ikke spikret. Det blir absolutt en kvalifisering for å ta en plass der, sier Johansen til TV 2.

I kampene mot Sveits må Norge klare seg uten NHL-spilleren Mats Zuccarello Aasen, Tyskland-proffene Ken André Olimb og Andreas Martinsen, skadde Patrick Thoresen og Mats Trygg samt European Trophy-opptatte Mats Rosseli Olsen, Mathis Olimb (Frölunda), Ole-Kristian Tollefsen, Anders Bastiansen, Martin Røymark og Marius Holtet (Färjestad).

– Det er en del som er ute, men vi har spillere inne vi tror kan bli landslagsspillere i løpet av kort tid, sier Johansen.

Spartas Andreas Stene og den formsterke Vålerenga-spilleren Sondre Olden er to av ungguttene som nå får sjansen med flagget på brystet.

Her er troppen:

Målvakter:

Lars Haugen, Minsk
Lars Volden, Espoo Blues
Steffen Søberg, Vålerenga

Backer:
Alexander Bonsaksen, Vålerenga
Nicolai Bryhnisveen, Lillehammer
Jonas Holøs, Jaroslavl
Aleksander Rindal, Lillehammer
Henrik Solberg, Stavanger Oilers
Daniel Sørvik, Vålerenga
Henrik Ødegaard, Missouri Mavericks

Løpere:
Morten Ask, Vålerenga
Robin Dahlstrøm, Örebro
Kristian Forsberg, Modo
Mats Frøshaug, Lørenskog
Mads Hansen, Storhamar Dragons
Fredrik Lystad Jacobsen, Storhamar Dragons
Tommy Kristiansen, Stavanger Oilers
Jonas Djupvik Løvlie, Sparta
Sondre Olden, Vålerenga
Niklas Roest, Karlskoga BK
Per-Åge Skrøder, Modo
Lars Erik Spets, Lørenskog
Andreas Stene, Sparta