Verdensmester felt av 1,1 kg overvekt

Venezuelaneren Liborio Solis fikk ikke forsvare VM-tittelen sin i superfluevekt i World Boxing Association (WBA). Han veide for mye.

31-åringen skulle møte japaneren Daiki Kameda, som satte sin VM-tittel i International Boxing Federation (IBF) på spill, men Solis klarte ikke å komme ned på 52,1 kg. Det er maksimal vektgrense for superfluevekt.

Han veide 1,4 kg for mye første gang han gikk på vekta. En time senere hadde han tatt av 300 gram, men var fortsatt 1,1 kg for tung. Da ga han rett og slett opp, selv om han hadde krav på en ny time til å gå ned ytterligere.

– Dette klarer jeg ikke. Jeg løp i en time, men det ga ikke det resultatet jeg hadde håpet på. Jeg kunne ikke svette mer. Det er derfor umulig å bli lettere. Jeg mener det er for kaldt her i Japan til å ta av den kiloen jeg veide for mye, sa Solis.

Kampen ble gjennomført, og Solis vant med dommerstemmene 2-1. I stedet for at han sto igjen med to tittelbelter, har han ingen. Han mistet WBA-tittelen fordi han ikke greide vekten, mens Kameda tross tapet beholder sitt IBF-belte.

Solis må belage seg på en bot og krav om tilbakebetaling av penger han har fått for tittelkampen som ikke ble noe av. (©NTB)