STØYET SEG TIL SLUTTSPILLET: Trener Pete Carroll og quarterback Russell Wilson ledet Seattle Seahawks til sluttspillet i NFL.
STØYET SEG TIL SLUTTSPILLET: Trener Pete Carroll og quarterback Russell Wilson ledet Seattle Seahawks til sluttspillet i NFL.

Satte imponerende støyrekord på veien mot sluttspillet

Seattle Seahawks er første lag klar for NFL-sluttspillet.

Seattle Seahawks-New Orleans Saints 34-7

Det første laget i NFL er allerede klar for sluttspillet etter den 13. serierunden. Med en imponerende maktdemonstrasjon mot New Orleans Saints seiler Seattle Seahawks opp som en av de virkelig store favorittene til å vinne Super Bowl.

Knuste Saints
I nattens kamp mot Saints viste andreårsproffen Russell Wilson at han er moden for å lede laget til noe stort. Foran 68.387 elleville hjemmesupportere på en av ligaens mest fryktede stadioner, CenturyLink Field, stoppet ikke Washington-laget før stillingen var 34-7. Da hadde quarterback Wilson rukket å kaste ballen 310 yards for tre touchdowns.

Brees, som regnes som en av de beste quarterbackene i NFLs historie, hadde ingen god kveld på jobben. Han fullførte 23 av sine 38 pasningsforsøk og stoppet på 147 yards, noe som er det laveste totalt siden 2006 for 34-åringen. Det er også like lenge side Saints kun har scoret sju poeng i en kamp.

Les også: Rugland trente med Detroit Lions
Les også: Drama da quarterbackkongene møttes

Vil sikre hjemmefordel
En plass i sluttspillet er i boks, og nå skal mye gå galt dersom Seahawks ikke sikrer seg hjemmebanefordel til sesongens avgjørende fase. Det er gode nyheter for Seahawks som har vunnet 14 strake hjemmekamper på CenturyLink Field.

– Vi har nådd sluttspillet, men det er ikke målet vårt. Vi vil vinne divisjonen og sikre hjemmebanefordelen, sier Seahawks-trener Pete Carroll etter kampen.

Det betyr at Saints, som også holder til i NFC-divisjonen, trolig må ta turen tilbake til Seattle for å komme seg til Super Bowl. De må likevel levere varene i desember for å sikre seg en plass i sluttspillet. Første test for Louisiana-laget er Carolina Panthers. Enn så lenge ser imidlertid Saints ut til å gå mot en plass i sluttspillet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TALENTET MOT VETERANEN: Russell Wilson og Drew Brees hadde to
  veldig forskjellige opplevelser natt til tirsdag. Wilson var det som
  kunne juble etter å ha knust Brees' Saints 34-7. (Foto: JONATHAN
  FERREY/Afp)
TALENTET MOT VETERANEN: Russell Wilson og Drew Brees hadde to veldig forskjellige opplevelser natt til tirsdag. Wilson var det som kunne juble etter å ha knust Brees' Saints 34-7. (Foto: JONATHAN FERREY/Afp)

Sjekk hvordan det ser ut i kampen om en plass i sluttspillet her! (ekstern lenke)

Støyrekord
I kampen mot Saints tok Seahawks-supporterne, som har fått navnet «12th man», tilbake rekorden for høyeste støynivå under et sportsarrangement.

På sin Twitter-profil la klubben ut et bilde av en desibel-måler som målte 137,6. Det er nye Guinness-rekord.

Seahawks tok rekorden tidligere denne sesongen, men mistet den kort tid senere til Kansas City Chiefs-supporterne. Nå er altså rekorden tilbake hos de bråkete Seahawks-fansen med 0,1 desibel mer en Chiefs-supporterne.

– Gratulerer med den nye rekorden, Seahawks. Det er supportere som oss som gjør dette spillet verdt å spille, skriver Chiefs på Twitter etter å ha mistet rekorden.

Også trener Carroll hyllet supporterne etter den knusende seieren. Det samme gjorde Wilson.

– En må bare elske å spille her på CenturyLink Field, sier Wilson.