Rugland
Rugland

Rugland trente med Detroit Lions

Håvard Rugland hentet inn på trening etter ny svak kamp av David Akers.

– For meg så er dette en ekstra mulighet til å få vist meg frem. Jeg er veldig glad for å få den sjansen, sier Rugland til TV 2.

Mandag var «Kickalicious» tilbake i Detroit, tre måneder etter at det ble klart at Ålgård-karen ikke fikk kontrakt med byens NFL-lag.

Som ventet fikk David Akers (38) jobben som kicker, men i tiden som har gått har ikke veteranens spill svart til forventningene Lions hadde foran sesongen.

Denne sesongen har Akers bare truffet på 75 prosent av sparkene. Det hele toppet seg da Akers bommet på en field goal fra 31 yards mot Green Bay Packers torsdag.

Reiste søndag
Allerede lørdag ringte telefonen hjemme hos Håvard Rugland: Detroit Lions ville ha nordmannen over til USA på første fly.

Søndag dro Rugland med enveisbillett i hånda.

Den såkalte «tryouten» var i utgangspunktet hemmelig, men lokalpressen i Detroit fikk raskt nyss om at Rugland var hentet inn sammen med kickerne Justin Medlock og Olindo Mare.

– I og med at nyheten nå er ute så kan jeg bekrefte det, sier Rugland.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg fikk vist frem. Vi var tre kickere, og jeg følte det gikk bra. Jeg fikk veldig gode signaler fra coachene.

Kl. 23 norsk tid takket Rugland også for sjansen på sin Twitter-konto:

Åpner for to kickere
Lions skal ha signalisert at de vil gå for Akers ut sesongen, men at de holder muligheten åpen for å signere en ekstra kicker.

Det er sjelden at NFL-klubber velger å ha to kickere i 53-mannstroppen samtidig, men Lions kjemper om en playoff-plass og har ikke råd å misse på spark av typen Akers satte utenfor stengene mot Packers.

De kan også velge å bruke én av åtte plasser på klubbens «practice squad» på en kicker.

Men foreløpig aner ikke det norske NFL-håpet om oppholdet i Detroit blir av kortvarig eller langvarig karakter. I henhold til NFL-reglene kan spillere som blir kalt inn til «tryouts» bare bli i klubben i 24 timer, derfor kommer det trolig en rask avklaring.

Uansett er det svært lovende for 29-åringen med tanke på å få prøvd seg i NFL også neste sesong.

– Jeg ser på det som en tillitserklæring fra Lions at de har kalt meg inn igjen, sier Rugland.