Barcelona 1crop (Foto: Alvaro Barrientos, © AB BJ**LON**)
Barcelona 1crop (Foto: Alvaro Barrientos, © AB BJ**LON**)

Barcelonas bortedrakter er blitt en forbannelse

De nye bortetrøyene er kanskje de mest populære i klubbens historie, men Barcelona greier ikke å vinne i dem.

Foran denne sesongen lanserte Barcelona nye bortedrakter.Med det katalanske flagget som inspirasjon ble draktene raskt populære hos fansen.

Men på banen er det gule og røde draktsettet blitt alt annet enn en suksess: Seiersvante Barcelona har ikke greid å vinne en eneste kamp iført de fargerike bortetrøyene.

Søndagens0-1-tap for Athletic Bilbaoble det femte oppgjøret uten seier etter at draktene ble tatt i bruk.

To tap, tre uavgjort
Det ble 0-2-tap i treningskampen mot Bayern München i sesongoppkjøringen, mens supercupkampen mot Atlético Madrid (1-1), ligaoppgjøret mot Osasuna (0-0) og Mesterliga-duellen mot AC Milan (1-1) alle endte uavgjort.

Tapet mot Athletic var Barcelonas andre på rad. Det er uvant kost for et lag som ikke hadde opplevd to strake tap siden de røk mot Real Madrid i cup og liga i månedsskiftet februar/mars.

– Tvil oppstår når man taper, men det er viktig å bevare roen i en slik stund. Vi vet hva vi har å rette på, derfor må vi unngå å se mørkt på ting, sier Andrés Iniesta til Marca.

Marca frykter nedtur
Avisen er på sin side bekymret over formen til Tata Martinos mannskap, og viser til at Barcelona – uten en skadd Lionel Messi – fremstår som en blek skygge av det ustoppelige laget Pep Guardiola ledet for noen sesonger siden.

Barcelona 2crop (Foto: Alvaro Barrientos, © AB BJ**LON**)
Barcelona 2crop (Foto: Alvaro Barrientos, © AB BJ**LON**)
«For å gjøre det hele verre, har ikke Neymar hatt det gjennombruddet man forventet etter Messi-skaden», skriver avisen og peker på at Neymar og resten av laget virker fullstendig tomme for ideer foran mål.

– Laget mangler struktur
Sky Sports-reporteren Guillem Balague, som følger Barcelona svært tett, stiller i spalten sin spørsmål ved om Martino er rett mann for klubben. Han holder også fast ved spådommen sin om at Real Madrid tar gullet foran Barcelona til slutt.

«Laget har ingen struktur, for mange spillere gjør sine egne ting, andre er ikke i form og Tata Martino har flere ganger valgt å strekke laget med mer direkte fotball,» skriver Balague.

Journalisten mener at klubben trengte en evolusjon, ikke en revolusjon, og at klubbledelsen heller burde gått for alternativer som Ernesto Valverde (nå trener for Athletic Bilbao), Frank de Boer eller Luis Enrique i stedet for Martino.

«Tito Vilanova var selvfølgelig en løsning, men helsen hans tillot det ikke. Så klubben valgte en annen retning med ansettelsen av Martino, og jeg kan bare ikke se hvordan det kan være bra for laget», konkluderer Balague.