SCORET: Stefan Johansen scoret for Godset mot Vålerenga. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
SCORET: Stefan Johansen scoret for Godset mot Vålerenga. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Stefan Johansens agent: – Roma er ville spekulasjoner

– Stefan Johansen er situasjonens herre og kan vente til den rette klubben dukker opp, sier Tore Pedersen.

– Det er riktig at interessen for Stefan Johansen er stor. Påstanden om at han skal være på vei til Roma betrakter jeg som ville spekulasjoner.

Det sier Strømsgodset-strategens agent Tore Pedersen til TV 2 i en kommentar til dagens oppslag i lokalavisen Drammens Tidende.

En rekke større og mindre klubber sørover på kontinentet har nemlig vært koblet til 22-åringen det siste året – og den italienske storklubben Roma skal ifølge avisen ha fulgt Johansen over en lengre periode.

– Det jeg kan bekrefte er at diverse klubber fra flere land har fulgt Stefan Johansen tett over tid. Om noen av dem kommer på banen når overgangsvinduet åpner i januar, gjenstår å se. Erfaringsmessig er det klubber i trøbbel som handler midt i sesongen, sier Pedersen til TV 2.

Flo tror noe skjer før jul
Godsets sportsdirektør Jostein Flo vil verken bekrefte eller avkrefte Roma-ryktene.

– To-tre europeiske klubber er reelt interessert i Stefan. Jeg regner med at det skjer noe før jul. Jeg forventer at de vil melde sin interesse, men jeg vet ikke sikkert, sier Flo til dt.no.

Tore Pedersen understreker at Fotball-Norge er i utakt med resten av verden og at harmoniske klubber med en langsiktig strategi helst forsterker stallen i sommervinduet.

– Med all respekt for tysk Bundesliga: Hvorfor skal Stefan Johansen gå til Eintracht Braunschweig eller en annen klubb i krise? Han har det utmerket i Strømsgodset og kan koste på seg å vente til han vet at han gjør det riktige, sier Pedersen til TV 2.

Tviler på januar-overgang
Stefan Johansen selv er på velfortjent førjulsferie i Thailand, men blir neppe værende på Marienlyst resten av karrieren.

– Personlig tviler jeg på at han forsvinner i januar, men det vil forbause meg veldig om Stefan Johansen er Strømsgodset-spiller høsten 2014, lyder Tore Pedersens førjulsbudskap til drammensernes spente tilhengere.

Klubber som AC Milan, Chievo, FC Købehanvn, Manchester City, Sampdoria og Tottenham – blant flere – har også vært nevnt i samme åndedrag som Johansen, hvis kontrakt utløper etter neste sesong.