Alexander Bonsaksen pådro seg matchstraff for usportslig oppførsel da han knakk kølla over eget mål i frustrasjon i sluttsekundene mot Lørenskog. (Foto: TV 2/)
Alexander Bonsaksen pådro seg matchstraff for usportslig oppførsel da han knakk kølla over eget mål i frustrasjon i sluttsekundene mot Lørenskog. (Foto: TV 2/)

VIF-Bonsaksen utestenges for dommerdytten

– Dommerangrep er noe vi ser svært alvorlig på, sier Hockeyforbundet.

Like før slutt i forrige søndags oppgjør mellom Vålerenga og Lørenskog pådro VIFs Alexander Bonsaksen seg en to minutters utvisning for krysstakling.

Det likte landslagsbacken dårlig og fikk ti minutter for dårlig oppførsel. Vålerenga-backen dyttet da til dommeren og knakk kølla over eget mål før han skled av isen.

Dommer Tor Olav Johnsen sa etterpå at han ikke følte seg presset eller truet av Bonsaksen, men Norges Ishockeyforbund varslet likevel at de ville se nærmere på dytten.

– Krenker dommerens integritet
Lørdag morgen fikk Vålerenga beskjeden fra forbundet om at de må klare seg uten Bonsaksen i tre kamper.

– Slik spilleren handler krenker han dommerens integritet, samt at han opptrer på en uprofesjonell måte, sier dommeransvarlig Joel Hansson til TV 2.

Disiplinærutvalget skriver i sin begrunnelse at de ser alvorlig på at en dommer dyttes i frustrasjon. I tillegg er det lagt vekt på at hendelser i GET-ligaen har en signaleffekt i hele det norske hockeysystemet, og at denne saken har fått mye oppmerksomhet.

Se dommerdytten i videovinduet øverst!

Trend
I begrunnelsen blir det understreket at selv om en dommer må tåle visse verbale ytringer og utfall, og være åpen for reaksjoner, må det samtidig være selvklart at en dommers fysiske integritet aldri kan kompromitteres.

– Det kan legges til at det er en trend hvor dommere er blitt fastholdt og angrepet verbalt og fysisk i GET-ligaen. Dette er noe vi ser svært alvorlig på, og slike handlinger skal alltid straffes med minst én kamps karantene, sier Hansson.

Ankefristen på 24 timer gikk søndag ut, uten at Hockeyforbundet hadde mottatt kommentarer eller reaksjoner fra Vålerenga.

Bonsaksen må dermed stå over dagens møte med Rosenborg, samt de kommende kampene mot Sparta Sarpsborg og Stjernen.