heiberg og strømstad_2
heiberg og strømstad_2

Sliter med Sotsji-salget: – Det blir et OL for fiffen, med kanapeer og champagne

Det er mye som tyder på at OL i Sotsji ikke blir en folkefest.

Oslo (TV 2): Reisebyråene sliter med salget av OL-turer, for det å komme seg til den russiske badebyen er både dyrt og komplisert.

Foreldrene til Ida Njåtun, har nylig fått innvilget visum og betalt i overkant av 65 000 kroner for å følge skøytedatterens kamp om medaljer på nært hold.

– Vi synes jo det er relativt dyrt, vi må innrømme det altså. Men det er også muligheten av å være der når det skjer, sier Kirsti Oddrun Holmstad Njåtun og Ståle Njåtun.

– Elendig og begredelig
TV 2 har vært i kontakt med to norske reisebyråer som kan tilby både pakketurer med fly og hotell, samt billetter til idrettsfesten som går av stabelen i februar. De forteller om en lunken interesse:

– Salget har vært elendig, rett og slett begredelig. Det har vært null salg til Sotsji-OL, prisen er for dyr, sier Fredrik Strømstad i Best Event.

– Hvor billig kan man få en OL-tur?

– En tur på tre dager, tre netter, litt avhengig av hvilket hotell man velger, koster ett sted mellom 18 og 20 000 kroner, svarer Jan Serenander i Jet Set Sports.

Strømstad tror man kan glemme jublende folkehav og tilstander som ligner på det vi fikk se under ski-VM i Oslo i 2011.

– Sannsynligvis blir det et OL for fiffen. De har på seg dress og kjole med kanapeer og champagne, sier den tidligere Start-spilleren.

– Vi får ta med oss et par ekstra flagg. Så kan vi vaie på vegne av de som må bli hjemme. Vi er spent på om det bare blir to norske flagg på tribunen, sier mamma og pappa Njåtun.

Arrangørene kutter i tilskuertallene
IOC-medlem Gerhard Heiberg erkjenner at man må ha litt penger på bok for å kunne unne seg en plass på tribunene og langs løypene i Sotsji.

– Ja, det er en dyr reise, så man må være interessert i idrett for å ta den turen, men vi håper at det ikke er det som blir avgjørende, sier Heiberg.

At salget går tregt er kanskje like greit. For IOC får hele tiden rapporter fra Sotsji der arrangørene nedjusterer tilskuerkapasiteten. I noen øvelser er det snakk om en publikumshalvering, i forhold til det russerne anslo da de søkte om å få arrangere lekene.

– Det er nok sikkerhet, som de har kjørt frem. Også tror vi at transportkapasiteten (gondoler opp i fjellene) kan bli en hemsko også, sier Heiberg.

– Kjøper du det argumentet?

– Når det sier at det er sikkerhet, så må vi bare godta det. Vi har måttet avfinne oss med at det blir, spesielt i øvelser hvor Norge er interessert, færre tilskuere enn det vi trodde opprinnelig, avslutter Heiberg.