Alexander Bonsaksen pådro seg matchstraff for usportslig oppførsel da han knakk kølla over eget mål i frustrasjon i sluttsekundene mot Lørenskog. (Foto: TV 2/)
Alexander Bonsaksen pådro seg matchstraff for usportslig oppførsel da han knakk kølla over eget mål i frustrasjon i sluttsekundene mot Lørenskog. (Foto: TV 2/)

Bonsaksen kan få karantene etter dommerdytten

Dommer Tor Olav Johnsen følte seg ikke angrepet av Alexander Bonsaksen, men landslagsbacken kan likevel ende opp med karantene.

Med kun 22 sekunder igjen av lokaloppgjøret mot Lørenskog søndag, pådro Bonsaksen seg to minutters utvisning for krysstakling.

Det likte landslagsbacken dårlig og fikk ti minutter for dårlig oppførsel. Vålerenga-backen dyttet da til dommeren og knakk kølla over eget mål før han skled av isen.

Dommer Tor Olav Johnsen forklarer situasjonen slik:

– Jeg blåste for en serie av krysstaklinger på en Lørenskog-spiller i rundvantet. Han var ikke veldig enig i det og fikk ti minutter for dårlig oppførsel. Jeg oppsøkte spilleren for å markere at det var slutt, men det var han ikke interessert i. Han fortsatte å vise sin misnøye og fikk ytterligere ti minutter som førte til at han måtte forlate isen, sier Johnsen til TV 2.

– Slik jeg oppfatter det var jeg såpass tett oppe i ham at han dyttet seg vekk fra situasjonen. Jeg følte meg hverken presset eller truet. Hadde jeg stått lenger unna og han beveget seg mot meg hadde jeg tolket situasjonen annerledes. Jeg følte han ønsket å komme seg vekk, forklarer hoveddommeren.

Se hendelsen øverst i artikkelen!

Johnsen sier han aldri vurderte å gi Bonsaksen matchstraff selv om regelverket sier at «en som spiller som med vilje rører en funksjonær med hendene eller kølla, holder eller dytter med hendene, kølla eller kroppen, tripper, på en eller annen måte slår eller spytter på en dommer skal idømmes matchstraff».

Dommeren har ikke rapportert hendelsen inn til forbundet. Det betyr i utgangspunktet at backen kan spille mot Tønsberg torsdag, men Norges Ishockeyforbund, som i et brev til klubbene nylig varslet at de skal ta en mer aktiv rolle når det gjelder å vurdere enkeltepisoder etter serierundene, har nå bestemt seg for å se nærmere på dytten.

– Vi skal se på saken og har allerede vært i kontakt med dommerutvalget, sier Joel Hansson, dommeransvarlig i Norges Ishockeyforbund, til TV 2.

Han regner med at det kommer en konklusjon i saken i kveld eller tirsdag formiddag.

Se sammendraget fra VIF - Lørenskog:

773264