TAPTE: Barcelona tapte for første gang i La Liga denne sesongen. (Foto: RAFA RIVAS/Afp)
TAPTE: Barcelona tapte for første gang i La Liga denne sesongen. (Foto: RAFA RIVAS/Afp)

Athletic slo Barcelona: – En gavepakke for spenningen

Athletic Bilbao påførte Barcelona sitt første nederlag i La Liga for sesongen.

Atletic - Barcelona 1-0 (0-0):

Barcelona stod foran søndagens bortekamp mot Athletic Bilbao med 13 seire og én uavgjort på sine første 14 kamper for sesongen.

Men søndag måtte den spanske storklubben fra Camp Nou tåle sitt første nederlag i ligaen.

Athletic Bilbao vant 1-0 takket være en scoring av Iker Muniain i det 71. spilleminutt.

LES OGSÅ: Bale med hat trick for Real Madrid

Andre tap på fem dager
Det var Barcelonas annet tap på fem dager. Tirsdag tapte katalanerne 1-2 borte mot Ajax i mesterligaen. En lårskadd Lionel Messi spilte ingen av kampene.

Som i Nederland var Barcelona igjen det nest beste laget i lange perioder på San Mamés. Athletic Bilbao lyktes godt med å kjempe bortelaget ut av stilen. Baskerne spilte spesielt en meget god første omgang, der Susaeta var den mest toneangivende spilleren på banen.

Etter pause hevet Barcelona seg, mens Athletic trakk seg bakover og satset på kontringer. Det var nettopp på kontra at hjemmelaget fikk 1-0-målet. Susaeta snappet opp et svakt balltap like utenfor Barcelonas egen boks, stormet i angrep og la inn til Muniain fra høyre. Han gjorde ingen feil og scoret forbi José Pinto, som for tiden vikarierer i Barcelona-målet.

Nederlaget betyr at Barcelona og tabelltoer Atletico Madrid nå begge står med 40 poeng. På tredjeplass følger Real Madrid med 37 poeng etter 15 serierunder.

– Derfor er det for tidlig å konkludere at Barcelona kommer til å fremstå som de gjorde mot Atletic uten Messi fremover

– En gavepakke for spenningen
Barcelona topper inntil videre tabellen med bedre målforskjell enn Atletico Madrid.

– Tapet til Barcelona var jo en gavepakke for oss som liker spenning i La Liga, sa C More-ekspert Petter Veland i studio etter kampen.

Han mente Athletic Bilbao vant fullt fortjent.

– Etter at Athletic Bilbao tok ledelsen forventet de fleste et stormløp mot hjemmelagets mål. Men det forventede Barcelona-trøkket kom aldri, og det var faktisk fullt fortjent at Athletic Bilbao vant, mente C More-eksperten.

– Samtidig skal Athletic Bilbao ha ros for at de aldri slapp Barcelona skikkelig inn i kampen, poengterte han.

– For tidlig å si noe om Messi-savnet
Barcelona må som kjent klare seg uten skadde Lionel Messi frem til over nyttår. Messi er for tiden i hjemlandet Argentina for å få behandling for sin skade og sikre seg nødvendig restitusjon.

– Det er viktig å minne om at det ikke bare er Messi som mangler for Barcelona. Dani Alves, Carles Puyol og Victor Valdés er også ute, mente Veland.

– Derfor er det for tidlig å konkludere at Barcelona kommer til å fremstå som de gjorde mot Atletic uten Messi fremover, poengterte han.

Barcelonas neste kamp i La Liga er oppgjøret mot Villarreal 14. desember.