tks deiligogbrun (Foto: Tord Skancke)
tks deiligogbrun (Foto: Tord Skancke)
Solariumsbrune Chris Jespersen (i midten) får tyn av Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning. (Foto: TV 2)
Solariumsbrune Chris Jespersen (i midten) får tyn av Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning. (Foto: TV 2)

Solariumsbrune Jespersen får tyn av Sundby og Rønning

To gule og en brun utgjorde Kuusamos mest suksessfulle hytte.

KUUSAMO (TV 2): Den gule verdenscuptrøyen har gått på rundgang mellom de norske løperne i Kuusamo. Det begynte på fredag da Eirik Brandsdal gikk til topps på sprinten.

Lørdag overtok Eldar Rønning trøyen. Da Rønning valgte å stå over søndagens jaktstart banet han vei for romkamerat Martin Johnsrud Sundby. Mens Sundby spurtslo de råsterke russerne Maxim Vylegzjanin og Alexander Legkov jublet Chris Jespersen i bakgrunnen.

Les: Sundby parkerte russerne i spurten
Les: Sundby: – Jeg er glad Northug ikke er i toppform

Superhytten
Jespersen, som selv viste imponerende takter i Kuusamo, var nemlig det tredje medlemmet i Kuusamos «superhytte». I løpet av en knapp uke har Jespersen, Rønning og Sundby storkost seg på hytte I 2.

Verbale stikk har blitt sendt i øst og vest mens kanelgifler og Kinder-sjokolade har gått ned på høykant. For mens både Sundby og Rønning stolt kan vise frem den gule verdenscuptrøyen, er det eneste Chris Jespersen kan skilte med rommets mest solariumsbrune ansikt.

To gule og en brun
Akkurat det har han fått mye tyn for av Rønning og Sundby.

– Du kan jo spørre Chris om det er mye sol i Trondheim. For han er jo ganske brun. Mens vi er i gult tar han brunfargen, humrer Rønning.

Jespersen innrømmer at det blir noen timer i solarium løpet av året.

– Ja, jeg tar litt sol av og til. Jeg blir mobbet masse for det, men det er viktig det og, smiler Jespersen.

Har økt treningsdosene
Selv om det ikke ble gul trøye gikk det meste Jespersens vei denne helgen. Kanskje bortsett fra Liverpools 1-3-tap for Hull. For en 7. plass på 10 km klassisk og en 8. plass på søndagens jaktstart lar seg absolutt høre for en løper som til vanlig står utenfor landslagsvarmen.

Les:Northug med nytt stikk i retning Jacob Lund
Les: Northug fyrer løs mot Lund etter klovne-kritikken

Jespersen gjorde sine saker bra i helgen, men han er smertelig klar over at han hele tiden må være i form om det skal bli aktuelt med OL.

– Det er ikke akkurat en fordel, men det kan jo også være greit å ha det presset på seg. Jeg har alltid lyst til å gå bra skirenn. Men jeg kunne selvsagt tenkte meg å bestemme hvor jeg skal gå og legge opp en formtopp etter det.

– Hvorfor blir ikke Chris Jespersen bare en julestjerne i år?

– Jeg har trent betraktelig mer i år, men det kan godt være jeg blir en julestjerne likevel, sier Jespersen.