VIL KJØPE SNEIJDER: Uniteds førstelagstrener Rene Meulensteen. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
VIL KJØPE SNEIJDER: Uniteds førstelagstrener Rene Meulensteen. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Jol fikk sparken – Meulensteen overtar Fulham

Martin Jol måtte gå på dagen.

Det melder Fulham på sine hjemmesider søndag ettermiddag.

Klubbformann Shahid Khan i Fulham Football Club bekrefter at Rene Meulensteen blir Brede Hangeland og John Arne Riises nye sjef på Craven Cottage.

Nederlandske Meulensteen har tidligere vært førstelagstrener og assistenttrener for Manchester United.

Det er en av beste klubben å være i her i Premier League, og kanskje i hele verden. Jeg er skuffet over resultatene denne sesongen, men vet at det kommer bedre dager for Fulhams supportere.

– Forstod avgjørelsen
– Jeg vil takke Martin Jol for hans bidrag til klubben de siste tre sesongene. Martin forstod situasjonen klubben nå er i. Det finnes ikke noen tvil om at Martin Jol er en fantastisk fotballfyr som har min store respekt for det arbeidet han har gjort i klubben, sier Khan i en pressemelding.

– Men på grunn av dårlige resultater og slik sesongen er blitt, så fortjenter Fulhams sine supportere bedre. Med over halvparten igjen av sesongen så var en umiddelbar endring nødvendig, fastslår han.

Martin Jol sier selv at han forstår klubbens avgjørelse og er takknemlig for den støtten han har fått siden han overtok som manager i 2011.

– Det har vært et privilegium å trene Fulham. Det er en av beste klubben å være i her i Premier League, og kanskje i hele verden. Jeg er skuffet over resultatene denne sesongen, men vet at det kommer bedre dager for Fulhams supportere. Jeg vil alltid være takknemlig for mitt arbeid her og vil benytte anledningen til å takke Mr. Khan og alle andre for at jeg fikk muligheten til å jobbe her, sier Jol.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

PRESSET: Martin Jol merker presset etter et nytt hjemmetap. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
PRESSET: Martin Jol merker presset etter et nytt hjemmetap. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

– Jeg vil takke Mr. Khan for den tilliten har vist meg og vil vise meg oppgaven verdig. Vårt mål er på få Fulham «back on track»

Klar for oppgaven
Landsmannen Meulensteen ble ansatt som førstelagstrener for Fulham 13. november, men overtar nå som manager.

– Rene Meulensteen ble hentet til Fulham for å hjelpe Martin, og ble i dag tilbudt jobben som erstatter for Martin Jol. Vi har stor tillit til Rene og er sikker på at han vil få et svar fra troppen på de utfordringer som venter, sier Khan.

Meulensteen som tidligere i høst fikk sparken i russiske Ansji etter et kort opphold i klubben, er klar for utfordringene som venter på Craven Cottage.

– Jeg vil takke Mr. Khan for den tilliten har vist meg og vil vise meg oppgaven verdig. Vårt mål er på få Fulham «back on track», og vi starter på oppgaven allerede onsdag kveld, fastslår den tidligere assistenten til Sir Alex Ferguson.

Fulham ligger på en foreløpig 18. plass på tabellen med ti poeng etter 13 serierunder. Meulensteens første kamp som Fulham-manager blir London-derbyet mot Tottenham førstkommende onsdag. Den kampen sendes direkte og gratis på TV 2 Sportskanalen klokken 21.00.