terry (Foto: TV 2)
terry (Foto: TV 2)

Chelsea snudde kampen etter Essien-brøler

Michael Essien brukte kun 13 sekunder på å rote det til i sin første Premier League-kamp fra start denne sesongen, men ble reddet av lagkompisene.

Chelsea - Southampton 3-1

Med Frank Lampard og John Obi Mikel på benken var det klart for Michael Essiens første kamp fra start i Premier League siden 13. mai 2012. Etter låneoppholdet i Real Madrid har midtbanespilleren slitt med å få spilletid, og han er heller ikke en del av Mesterliga-troppen.

Søndag rotet ghaneseren det voldsomt til for seg selv med et merkelig tilbakespill på volley. Jay Rodriguez snappet ballen og satte den sikkert i nettet alene med Petr Cech allerede etter 13 sekunders spill.

– Den tabben er vanskelig å hente seg opp fra, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Essien markerte seg også på negativt vis senere i omgangen da han forsøkte å filme seg til frispark på egen halvdel. Dommeren belønnet afrikaneren med gult kort. Nedturen ble komplett da Mourinho lot Essien bli igjen i garderoben i pausen. Inn kom Demba Ba som punkterte kampen med 3-1-scoringen på tampen etter at Chelseas stopperduo hadde snudd kampen.

– Vi snakket faktisk om at vi ikke hadde scoret på en stund før kampen. Vårt høye press skapte trøbbel for dem etter pause. De fikk selvtillit etter det tidlige målet som ga oss den verst tenkelige starten, sier John Terry som spilte sin Premier League-kamp nummer 400 søndag.

Terry i 400
– Det er en stor prestasjon i en toppklubb. Det er jeg stolt av. Jeg er takknemlig for fansen og klubben som støtter meg. Jeg håper det blir mange flere kamper denne sesongen og kanskje neste.

– I pausen fikk vi beskjed om å beholde roen da vi hadde 45 minutter igjen å snu det på. Andre omgang ble langt bedre, sier stopperkollega Gary Cahill.

Artikkelen fortsetter under videoen av 0-1-scoringen!

773223

Manager José Mourinho sier til TV 2 at han er meget fornøyd med andre omgang og trekket med å presse høyt med to spisser.

– Jeg kan ikke huske Cech måtte gjøre noen viktige redninger. De skapte lite. Vi fikk kniven i ryggen med det tidlige målet, men beholdt roen og balansen. Lag kan gå under av slikt. Se bare på Tottenham forrige helg. Jeg liker den emosjonelle balansen i dette laget, sier Mourinho.

Chelsea hevet seg etter tabbemålet, men slet med å skape sjanser før pause. Fernando Torres var nær ved å komme gjennom, men ble stoppet av José Fonte. Oscar fikk muligheten til å sikte fra 18 meters hold etter en dødball kort tid senere, men Artur Boruc slo unna.

Brasilianeren forsøkte seg også med en nikk uten at det plaget Boruc. Tre minutter før pause måtte Oscar forlate banen med skade og ble erstattet av Frank Lampard.

Ett minutt før pause var det Fernando Torres som forsøkte seg med hodet og denne gang måtte Boruc ut i full strekk for å hindre utlikning.

Polakken i buret var sjanseløs da utlikningen kom ti minutter etter pause. Demba Ba styret ballen i stolpen etter en corner og Gary Cahill kastet seg frem på akrobatisk vis og nikket inn utlikningen med hodet.

Boruc måtte byttes ut med skade etter scoringen og ble erstattet av Paulo Gazzaniga.

Terry-feiring
Kun sju minutter senere måtte han plukke ballen ut av nettet. I sin Premier League-kamp nummer 400 steg John Terry til værs på et innlegg fra venstre og nikket ballen i bue over innbytteren.

I kampens 90. minutt løsnet det også for Demba Ba foran mål. Spissen kastet seg inn foran Lovren og styrte ballen i hjørnet etter 11 målløse Premier League-kamper på rad.

Chelsea klatret opp på andreplass etter snuoperasjonen og har nå fire poeng opp til serieleder Arsenal.

– Siden vi spilte søndag kveld kjente vi til resultatene fra de andre kampene. Det la litt ekstra press på oss, mener Gary Cahill.

Se intervju med José Mourinho:

773259

Se intervju med John Terry:

773258