Rooney-dobbel berget United

Tottenham reiste seg etter 0-6-tapet mot Manchester City, men to mål fra Wayne Rooney sørget for at det «bare» ble 2-2 mot Manchester United søndag.

Kyle Walker ga Tottenham ledelsen etter 18 minutter. Backen scoret på et frispark der United-muren hoppet over ballen. Bortelagets keeper David de Gea så utgangen på frisparket for sent til å kunne avverge 1-0, som var Tottenhams første mål i Premier League siden 1-0-seieren mot Hull 27. oktober.

Wayne Rooney utlignet etter en drøy halvtime. Walker må ta mesteparten av skylden for 1-1-målet. Tottenham-forsvareren dempet et innlegg fra Phil Jones rett til en umarkert Rooney, som ikke kunne feile fra fem meter. Scoringen var Rooneys sjuende for sesongen.

Sandro ordnet 2-1 med et mektig langskudd etter 54 minutter. Med høyrefoten sendte han ballen inn oppe i krysset. De Gea ble redusert til statist, men Tottenhams ledelse holdt ikke lenge. Minuttet etter ble nemlig Danny Welbeck felt unødvendig av hjemmelagets keeper Hugo Lloris. Enkelt scoret Rooney sitt annet mål for dagen.

Rooney har dermed scoret 164 mål i engelsk Premier League. Han passerte Robbie Fowler (163) søndag. Bare Alan Shearer (260), Andy Cole (187), Thierry Henry (175) og Frank Lampard (168) har flere mål siden eliteserien ble etablert i 1992.

Mot slutten jaget Tottenham seieren, men laget maktet ikke å ta ledelsen for tredje gang. United har god statistikk mot Spurs. Ikke siden 2001 har klubben tapt på White Hart Lane. Faktisk har bare én av de 28 siste kampene mellom lagene gitt Tottenham-seier. (©NTB)