Martin Johnsrud Sundby vant  søndagen 15 km jaktstart i verdenscupen i Kuusamo. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Martin Johnsrud Sundby vant søndagen 15 km jaktstart i verdenscupen i Kuusamo. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Sundby: – Jeg er glad Northug ikke er i toppform

Martin Johnsrud Sundby synes Petter Northug var skremmende nær i Kuusamo.

KUUSAMO (TV 2): Martin Johnsrud Sundby gikk et råsterkt løp da han vant mini-Touren i Kuusamo og overtok den gule ledertrøyen i verdenscupen.

Sundby malte konkurrentene i senk over 15 kilometer, og hadde attpåtil en sluttspurt å sette inn like før mål. Da måtte stjerner som Alexsander Legkov og Maxim Vylegzjanin gi tapt.

Les: Sundby parkerte russerne i spurten

– Skremmende nær
Ut på den siste runden hang Petter Northug etter som et slips på tetgruppen, men da Sundby satte inn turboen måtte skikongen gi tapt. Sundby er imponert og skremt over hvor god form Northug har kommet i i løpet av kort tid.

– Jeg er glad Northug ikke er i toppform, sier Sundby oppriktig.

– Petter er skremmende nær i dag med det grunnlaget han har. Jeg synes det er gøy at vi er flere - at andre enn Petter kan vinne. Men Petter blir en forferdelig skummel mann utover vinteren. Men jeg håper at han kommer i slag og stiller på siste etappe for oss neste helg, sier Sundby, og tenker på stafetten på Lillehammer.

Les: Northug fyrer løs mot Lund etter klovne-kritikken
Les: Bjørgen vant Kuusamo-touren for fjerde år på rad

Det gjør Northug neppe. Han reiser sannsynligvis til høyden kommende uke. Og siste etappe er uansett uaktuelt, sier Northug.

– Nå skal jeg hjem og trene på første etappe, sier Northug med et glimt i øyet.

Martin Johnsrud Sundby vinner minitouren i Kuusamo. (Foto: Tord Kristian Skancke/)
Martin Johnsrud Sundby vinner minitouren i Kuusamo. (Foto: Tord Kristian Skancke/)

Har savnet Northug
Sundby og Northug var ikke perlevenner etter NM på Vang i januar i år, men den konflikten har Sundby for lengst lagt bak seg. Røa-løperen forteller at han gjerne skulle sett Northug på landslaget.

– Jeg har savnet Petter Northug på trening i sommer og høst. Jeg blir inspirert av Petter Northug, og da er det hyggelig å være sammen med ham, sier Sundby.