sandro
sandro

Rooney-dobbel reddet United-poeng

Wayne Rooney utlignet to ganger da Manchester United fikk med seg ett poeng fra White Hart Lane.

Se høydepunktene fra kampen i toppen av artikkelen og scoringene i bunnen!

Tottenham - Manchester United 2-2

Manchester United har ni poeng opp til serieleder Arsenal etter søndagens 2-2-kamp mot Tottenham. 22 poeng etter 13 kamper er fasiten for David Moyes, og det er den svakeste starten for United siden 2004/2005-sesonen. Den gangen endte laget på tredjeplass.

– Begge lag kunne vunnet, men uavgjort er trolig greit. Jeg tror hverken vi eller Tottenham kan klage, sier Wayne Rooney.

Han mener Tottenhams 0-6-tap for Manchester City forrige helg passet United dårlig da André Villas-Boas og hans gutter ønsket å vise seg fra en helt annen side.

– Man forventer en reaksjon etter et slikt tap. Jeg syns vi viste karakter ved å komme tilbake to ganger, sier Rooney som svarer følgende på spørsmål om han er sitt livs form:

– Det får andre vurdere. Jeg nyter fotballen for øyeblikket og forsøker å hjelpe laget til å få suksess.

Hoppende mur
18 minutter ut i kampen fikk Tottenham frispark fra rundt 18 meter etter at Paulinho ble felt, og Kyle Walker gjorde seg klar. Han skjøt lavt under en hoppende mur og lurte David de Gea.

Det var backens første mål i Premier League siden april 2012.

– Jeg mener muren må stå så lenge det er Walker som skal ta frisparket, sier Morten Langli i TV 2s Premier League-studio.

– Vi ville fansen og bevise for oss selv at vi er et topplag. Lagmoralen er første klasse. Jeg føler vi har et godt lag, det vil kanskje ta litt tid før vi er på vårt beste, men vi har hentet inn spillere som holder topp internasjonal klasse. Vi kommer til å være med der oppe, sier Kyle Walker.

Roberto Soldado og Paulinho kombinerte fint da Tottenham kontret etter 29 minutter. Soldado flikket fint videre til brasilianeren som stormet nedover venstresiden. Innlegget mellom forsvar og keeper var godt, men avslutningen fra noe skrått hold suste over mål.

To minutter senere slo Soldado en strålende stikker til Aaron Lennon som fyrte løs. Skuddet gikk rett på de Gea som reddet greit.

United svarte direkte og utliknet i neste angrep. Målscorer Walker slurvet da han skulle klarere og serverte i stedet Wayne Rooney. Fra kort hold pirket han ballen forbi Hugo Lloris.

– Kyle Walker har vist at han kan være dyktig og ha flaks, og være udyktig og ha uflaks, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Se Kyle Walkers frisparkmål:

773178

54 minutter ut i kampen fyrte Sandro løs fra rundt 20 meter. Ballen fikk en perfekt bue og landet i hjørnet bak en stillestående de Gea.

To minutter senere løp Danny Welbeck gjennom og gikk i bakken etter å passert Lloris. Dommeren pekte på straffemerket der Rooney var sikkerheten selv. Den tidligere Everton-spilleren banket ballen midt i mål.

Sjansefattig
Det var formsterke Rooneys niende Premier League-scoring mot Tottenham inkludert åtte mål på hans siste seks kamper fra start mot London-laget.

– Dommeren ser ikke at Welbeck stikker ut foten for å kollidere med Lloris. Keeperen har ingen intensjoner om å felle spilleren. Han løfter ikke hendene. Men det er ikke første gang mot Manchester United jeg har sett spillere stikker ut foten for å få kontakt og falle. Jeg kan forstå det er vanskelig for Mike Dean å analyser, men for meg var det feil, sier Tottenham-manager André Villas-Boas.

Begge lag slet med å skape sjanser etter 2-2-målet, men elleve minutter før slutt kom Andros Townsend nær. Han var helt umarkert i feltet da han kastet seg frem på et Walker-innlegg, men nådde ikke frem.

– Jeg syns resultatet er litt urettferdig siden vi skapte mye, men responsen fra spillerne etter 0-6-tapet sist var glimrende. Vi viste god lagmoral og fikk ett poeng mot de regjerende mesterne, sier Villas-Boas.

– Begge lag kunne vunnet. En fantastisk fotballkamp, sier Phil Thompson i TV 2s Premier League-studio.

Se intervju med André Villas-Boas:

773189

Se intervju med Wayne Rooney:

773192