Jansrud (Foto: JOE KLAMAR/Afp)
Jansrud (Foto: JOE KLAMAR/Afp)

Jansrud etter comebacket: – Jeg er her for å vinne, ikke bare være med

Nordmannen skuffet seg selv i første renn etter kneskaden.

LAKE LOUISE, CANADA (TV 2 Sporten): Kjetil Jansrud har ikke kjørt verdenscup siden han ble skadet i alpint-VM i Schladming 6. februar 2013. Etter utallige timer trening er 28-åringen tilbake i løypa ni måneder. Utforrennet i Lake Louise ble ikke comebacket han hadde håpet på.

– Det var en røff dåp for et friskt kne. Det var slitsomt. Jeg begynte med en grov feil helt på starten. Det gjorde det vanskelig for meg. Ellers er det mye bra å ta med seg, sier Jansrud til TV2

Vinstragutten kjørte inn til 21. plass. Ett sekund og 41 hundredeler etter italienske Domonik Paris. Aksel Lund Svindal endte på fjerdeplass.

– Jeg vil gjerne kjøre fort, men får jeg litt ro på det er det deilig å være tilbake igjen. Det var betydelig deiligere å være tilbake for et par timer siden enn det er nå. Renntreningen er ikke helt optimal ennå, sier Jansrud.

– Hvordan kjennes kroppen og kneet?

– Det kjennes bra ut. Forholdene her er noe av det røffeste du kan få. Det er kun Kitzbühel jeg har kjørt som er røffere. Tåler jeg det her så tåler jeg veldig mye. Det var en god tilbakemelding fra kneet.

Les også: Svindal langt fra fornøyd med fjerdeplass

Selv om kneet fungerte bra var det en tydelig skuffet Jansrud som kom i mål. Etter en lang periode borte fra verdenscupen var det ikke resultatet det han hadde drømt om.

– Det var et sekund langsommere enn jeg hadde håpet på. Men det er litt drøyt å være skuffet på en dag som det her når tross alt det fysiske er på topp og jeg gjennomfører deler bra. Men i øyeblikket er jeg for å vinne renn, ikke bare være med, så det er klart jeg er skuffet når jeg kommer i mål.