Edin (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Edin (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Norge leverte festhåndball mot Russland

Valset over Trefilovs lag.

Etter å ha tatt en sliteseier mot Nederland fredag kveld var det Russland med den illsinte bamsen Jevgenij Trefilov på sidelinja som ventet de norske håndballjentene lørdag.

Og de norske jentene vikret å være heltente til det andre oppgjøret i Møbelring Cup. Etter bare ni minutter ledet Norge 6-1, og Trefilov ble nødt til å ta time-out.

De russiske jentene fikk etter hvert fart på sakene, men det var likevel klasseforskjell på VM-klare Norge og de unge og urutinerte russiske jentene. Norge gikk derfor til pause med komfortable 17-11.

Se intervju med de norske jentene i videovinduet øverst i artikkelen

I andre omgang fortsatte de norske jentene å levere til tider svært underholdende håndball. Både Anja Edin og Camilla Herrem var i det lekne humøret, og satte inn flere praktscoringer.

Les også:Nå kan du kubjelle håndballjentene inn til seier

– Ikke helt fornøyd
De norske jentene var aldri i nærheten av å være truet og kunne til slutt dra i land en meget komfortabel 32-24-seier.

– Vi fant litt tilbake til oss selv i dag og det som er vår filosofi. Vi er mer tro mot formasjonen vår og det hjelper, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson etter kampen.

Han er likevel ikke fornøyd til tross for å ha vunnet med ni mål.

– Russland er ikke med i VM, selv om de har flere gode spillere. Jeg vil si forsvarspillet vårt er opp et par hakk fra i går. Men jeg er fortsatt ikke helt fornøyd. Jeg synes 24 baklengsmål er litt for mye, og skulle gjerne sett at vi lå ned mot 20 mot dette russiske laget, sier han.

Skryter over keeperen
Anja Hammerseng Edin var en av de som til tider leverte festhåndball ute på parketten i Drammen, men landslagstreneren trekker også frem andre.

– Anja kommer godt inn i det. Hun finner seg fint til rette på venstresiden der. Men jeg synes Silje (Solberg) i mål sto veldig godt, og synes det er veldig betryggende å se at hun tar nye skritt hele veien. Hun står en hel kamp og holder nivået veldig bra, sier han.

Edin (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Edin (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Edin med ispose
Nevnte Edin måtte forlate banen før slutt og gikk med en ispose på den venstre skulderen etter kampen. Hun kunne likevel berolige alle norske fans.

– Det er ingenting. Jeg har bare trent overarmene, og vil vise de frem, spøker hun.

Lagveninnen Heidi Løke skryter over Edins praktscoring.

– Det var veldig bra. Det var et gammelt Gjerpen-triks som vi hadde sammen. Så det er ganske kult at det funket i dag, sier Løke.

Søndag kan du se håndballjentene spille mot Sør-Korea direkte på TV 2 og TV 2 Sumo fra kl. 19.10.

Se Edins kunstmål under

773156