Curlinggutta sviktet i EM-finalen

Skip Thomas Ulsrud var ikke stødig nok mot slutten av EM-finalen i curling i Stavanger lørdag. Det bidro til at Sveits slo Norge 8-6.

I praksis glapp EM-gullet for Norge da sveitserne overraskende «stjal» med seg tre poeng i åttende omgang. Det skjedde til tross for at det norske laget hadde fordel av sistestein, men to uvanlige bom fra Ulsrud ble skjebnesvangert.

Der Norge kunne ta ledelsen med ett poeng, rykket Sveits i stedet opp i 7-4 med to omganger igjen. Ulsrud og co. kjempet hardt for å rette opp feilen og tok to poeng i niende omgang. Men det ble for tøft å ta igjen Sveits, som ledet med ett poeng og hadde sistestein i siste omgang.

Norge tok ledelsen da Ulsrud sikret to poeng med sistestein i annen omgang. Lagene startet finalen med en poengløs omgang. Så slo Sveits hardt tilbake og overtok føringen ved å ta tre poeng.

Det norske curlinglaget svarte kjapt og var tilbake i tet 4-3 etter fjerde omgang. Ulsrud ordnet to poeng på behersket vis. Lite tydet da på blemmene som oppsto senere i finalen.

Halvveis ut i kampen måtte dommerne på isen for å kåre poeng. Sveitserne hadde sistestein, men Ulsrud og co. håpet på å «stjele» med seg ett poeng. Målingen viste at Sveits hadde centimeterne på sin side og utlignet til 4-4. (©NTB)