Fourcade vant igjen

Martin Fourcade bommet én gang, men ingen kunne stoppe franskmannen fra å vinne verdenscupsprinten i skiskyting lørdag. De norske skuffet.

Fourcade fulgte dermed opp torsdagens seier på normaldistanse med en ny triumf i Östersund. Han måtte ut i én strafferunde etter siste skyting, men det gjorde ingenting. 25-åringen gikk fort i sporet og holdt konkurrentene unna.

Fredrik Lindström lå godt an til å vinne på hjemmebane. Svensken skjøt feilfritt, men et fall ødela mye. Dermed endte han på annenplass, 6,5 sekunder bak Fourcade.

Johannes Thingnes Bø ble best av de norske med en niendeplass. Han var 55,2 sekunder bak Fourcade. Ole Einar Bjørndalen (nummer 12) og Emil Hegle Svendsen (11) hadde en lovende åpning. Begge plaffet raskt ned fem blinker på liggende skyting. Men det ble tyngre på annenrunden. Vinden skapte problemer, og både Bjørndalen og Svendsen måtte ut i to strafferunder etter bom på stående.

– Det var et bra skirenn. Vinden var krevende og det ble vanskelig da det vaiet litt på stående. Jeg føler meg bra og er fornøyd selv om det ble to bom, sa Bjørndalen til NRK etter sprinten.

Svendsen var på sin side skuffet over det han presterte lørdag. – Det var tungt og jeg skjøt dårlig, Jeg var ikke bestemt nok og gjorde ikke det jeg hadde bestemt meg for. En trist dag, sa Svendsen, som ikke har skutt feilfritt i et individuelt renn på 3,5 år. (©NTB)