Marit Bjørgen (Foto: Markku Ulander/Ap)
Marit Bjørgen (Foto: Markku Ulander/Ap)

Bjørgen nett-hetses i Estland etter dopingkritikk

Marit Bjørgen har pådratt seg en hel nasjons vrede med sitt dopingutspill.

KUUSAMO (TV 2): Marit Bjørgen liker dårlig at den estiske folkehelten Andrus Veerpalu er tilbake i skisporten som smører for Kazakhstan.

Veerpalu ble tatt for bruk av veksthormoner rett før VM i 2011, men ble i vår frikjent av den internasjonale idrettsdomstolen CAS.

Les: Kowalczyk etter seier: – Nå er Bjørgen favoritt

– Aldri skjedd i den norske leiren
I et intervju med Expressen legger ikke Bjørgen noe i mellom når hun får spørsmål om Veerpalus comeback. Skidronningen fastholder kritikken overfor TV 2.

– De som er tatt for doping har ikke noe i verdenscupsirkuset å gjøre. Jeg har ikke lyst til å uttale meg om Veerpalu-saken, men jeg kan si at det aldri hadde skjedd i den norske leiren at vi hadde tatt inn utestengte folk. Det hadde ikke vært aktuelt for meg å ha noen som er utestengt for doping i serviceteamet, sier Bjørgen.

– Forstår du at du har ertet på deg Estland nå?

– Ja, det kan være mulig.

Nettdebatten raser
Og det er nettopp det Bjørgen har gjort. Debatten i det baltiske landet har rast siden Bjørgens utspill ble kjent. På nettstedet Delfi, som er Estlands mest populære, har Bjørgens Veerpalu-kritikk generert nesten 400 kommentarer.

Også Veerpalus gamletrener Mati Alaver har engasjert seg.

– Jeg pleier ikke å kommentere idiotiske utspill, sier Alaver til nettstedet.

Men det gjør flere av leserne. En rekke av dem peker på Bjørgens bruk av astma-medisiner og hennes store muskler.

En leser med brukernavnet «Tilps» skriver: «Bjørgen, hvem er du til å snakke om forbudte stoffer? Ah, du har jo fått en spesiell tillatelse til å bruke doping». Nesten 1000 lesere har gitt «Tilps» tommel opp for den kommentaren.

En leser med navn «Hannes» skriver følgende:

«Ser man på hennes kropp lurer man på hva hun bruker. Musklene er jo større enn musklene til menn».