ram (Foto: PA Photos)
ram (Foto: PA Photos)

Ramsey-dobbel mot gamleklubben

Aaron Ramsey scoret to mål i sitt første møte med Cardiff etter overgangen til Arsenal for fem år siden.

Cardiff - Arsenal 0-3

Manchester City måtte gi tapt og byrival måtte nøye seg med ett poeng, men serieleder Arsenal gjorde ingen feil i Cardiff.

Det tok 29 minutter før Aaron Ramsey dukket opp i feltet og styrte inn ledermålet med hodet i sitt første møte med gamleklubben siden overgangen for fem år siden.

Unggutten valgte ikke å feire for å vise respekt for moderklubben og de walisiske supporterne. Ramsey er født og oppvokst i Cardiff og var en del av klubbens akademi før han for fem år siden ble solgt til Arsenal. 16 år og 124 dager gammel ble han Cardiffs yngste spiller noensinne da han kom inn mot Hull.

Mathieu Flamini økte ledelsen etter nok en Mesut Özil-assist før Ramsey markerte seg på ny på overtid. Arsenal kom tre mot to og Walcott fant Ramsey som dunket ballen i nettaket. Heller ikke denne gang feiret unggutten scoringen og ble belønnet med applaus fra Cardiff-fansen.

– Arsenal var ikke nevnt som en av de hete gullkandidatene før sesongen. Hvis Arsene Wenger greier å slå tilbake på sine prinsipper er det utrolig sterkt, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

– Dette er et vanskelig sted å spille. Det føles godt å komme hit og ta tre poeng, sier Arsenals Mikel Arteta.

Stoppet opp

Arsenal stupte rett i angrep i Wales og var nær ved å ta ledelsen allerede etter ett minutts spill. Jack Wilshere, som scoret to mål mot Marseille i midtuken, fyrte løs fra 18 meter og ballen suste i tverrliggeren.

Etter ti minutter kom waliserne til en brukbar mulighet mens Per Mertesacker fikk behandling på sidelinjen. Frazier Campbell gikk klart høyest i feltet etter et innlegg fra høyre og nikket et par meter utenfor.

Et kvarter ut i kampen oppsto en meget merkelig situasjon inne i Cardiff-feltet. Olivier Giroud ble spilt alene gjennom, men stoppet opp da linjemannen tilsynelatende også stoppet opp. Franskmannen forsøkte etter hvert å avslutte da han så at assistentdommeren ikke vinket, men da hadde Cardiff-spillerne kommet på rett side og fikk blokkert.

Mesut Özil så ut til å være sist på ballen i forkant av situasjonen, og i så fall var Giroud i offside. Tyskeren traff forøvrig på samtlige pasninger før pause, ifølge Opta-statistikken.

På overtid i første omgang fikk Ramsey muligheten til å bli tomålsscorer, men brukte for lang tid inne i 16-meteren og sløste bort det som burde vært en stor sjanse.

Artikkelen fortsetter under bildet!

tverr (Foto: TV 2)
tverr (Foto: TV 2)

Arsenal åpnet forrykende også etter pause og kunne lagt på til 2-0 allerede før ett minutt var spilt. Ramsey la fint til Giroud som avsluttet fra kort hold, men Cardiff reddet på streken.

Waliserne hevet seg og Frazier Campbell kom nær utlikning seks minutter etter hvilen med en god nikk fra kort hold, men Wojciech Szczesny var lynraskt nede og slo unna.

– En utrolig redning, sier Mikel Arteta.

Fire minutter før slutt punkterte Mathieu Flamini kampen. Özil slo en fin stikker til franskmannen som dunket ballen kontant i nettet. Tyskeren har dermed flest målgivende pasninger i Premier League denne sesongen.

To minutter på overtid kom Arsenal tre mot to og Theo Walcott fant Ramsey. Waliseren dunket ballen kontakt i nettaket, men valgte nok en gang ikke å feire. Svaret fra hjemmefansen var applaus for kampens tredje mål.

Se Premier League-tabellen her!