Rønning slått med 2,4 sekunder av Bauer

Eldar Rønning avsluttet sterkt, men måtte se seg knepent slått av Lukas Bauer på 10 km klassisk i Kuusamo lørdag. 2,4 sekunder skilte opp til tsjekkeren.

– Det er litt bittert at han fikk henge på meg på den førsterunden. Han ville slitt med den tiden om han måtte gå alene. En annenplass er kjempebra. Jeg gikk raskt fra start til mål. Jeg hadde kjempegode ski, sa Rønning til NRK.

Russeren Dmitrij Japarov ble treer, 5,7 sekunder bak Bauer. Pål Golberg imponerte med fjerdeplass, mens Martin Johnsrud Sundby ble nummer fem. Chris André Jespersen kom også blant de ti beste med sjuendeplass.

Petter Northug ble nummer 18. Han var 42,4 sekunder bak Bauer, men viste fremgang i sporet etter en sesongoppkjøring preget av sykdom.

– Det var helvetes tungt fra A til B. Det var vondt (å gå). Det var bare én fart. Det var som jeg forventet før start. Kroppen føles bedre for hver dag, men jeg har lite grunnlag og blir fort sliten, sa Northug.

Rønning leder minitouren sammenlagt. Tre tideler skiller ned til Japarov før søndagens avslutning. Golberg går ut to sekunder bak Rønning i det som blir en tøff duell om sammenlagtseieren. (©NTB)