ULSRUD
ULSRUD

Ulsrud-tabber ødela for Norge

Det norske laget tapte for Sveits i EM-finalen.

Norge-Sveits 6-8
Det ble en gedigen nedtur for de norske curling-gutta i EM-finalen i Stavanger lørdag ettermiddag.

Nordmennene var store favoritter etter å ha slått finalemotstanderne tidligere i mesterskapet.

Se tabbene som avgjorde kampen øverst i artikkelen

Men i finalen stokket det seg for Thomas Ulsrud og resten av det norske laget.

Det sto 4-4 halvveis, og lagene fortsatte å følge hverandre som skygger etter hvilen. Men i den åttende omgangen gikk det helt galt for nordmennene.

Thomas Ulsrud leverte to grove bom og sveitserne vant omgangen med tre poeng. Dermed var det så som så veldig lovende ut, nesten umulig.

Og de norske guttene klarte aldri å hente seg tilbake i kampen, og dermed kunne Sveits juble for tittelen som europamestere etter ti omganger i Stavanger.

Etter kampen gjorde Ulsrud sitt beste for å skjule skuffelsen.

– Det var en veldig dårlig avslutning for oss. Vi prøvde å hente oss inn igjen, men klarte det ikke, sier han.

Han legger til at mesterskapet i Stavanger uansett har vært en positiv opplevelse.

– Det har vært en fantastisk uke for oss med et fantastisk hjemmepublikum, så det tar vi med oss videre, sier den norske skipen.

Vi fulgte kampen live:

10.omgang
Norge spilte for ett poeng i den siste omgangen. Og de la flere gode steiner for å ødelegge for motstanderne. Men sveitserne holdt tunga rett i munnen og klinket bort de norske steinene en etter en. Og da Ulsrud sendte nok en stein gjennom huset på Norges nest siste forsøk ble det umulig for de norske guttene. Dermed kunne Sveits juble for EM-tittelen.

9.omgang
Norge trengte et mirakel i den niende omgangen for å kunne ha håp om gull. Og de norske guttene hevet spillet sitt etter fadesen i omgangen før. Og Sveitserne fikk i tillegg ikke helt til sitt eget spill. Ulsrud reiste seg og sørget for at Norge vant omgangen med to poeng. De så likevel fortsatt mørkt ut etter som sveitserne hadde siste stein i den tiende og siste omgangen.

8.omgang
Sveits plasserte noen gode steiner i starten av omgangen. Men en fantastisk stein av Kristoffer Svae sørget for at to Sveitsiske steiner forsvant ut av huset. Sveitserne svarte med å legge en guard som skulle forsvare deres siste stein inne i boet. Torger Nergård fikk likevel slått bort den sveitsiske steinen. Men sveitserne sørget for å ligge med ny beste stein på deres neste forsøk. Situasjonen ble ikke bedre av at Nergård leverte en sjelden bom på den neste steinen. Sveitserne leverte deretter en ny god stein, og tok en klar føring i omgangen. Og på den påfølgende steinen leverte også Sveits en fårlig stein.

– Herregud, skrek en tydelig frustrert Ulsrud.

Sveits leverte en ny god stein, og dermed måtte Ulsrud rette opp feilen på Norges siste stein. Men den norske skipen leverte en ny feil og dermed tok Sveits hele tre poeng. Norge lå demed under 4-7 etter åtte omganger.

7. omgang
Omgangen startet på samme måte som den forrige sluttetl. Lagene slo ut hverandres steiner, og det lå få steiner i huset gjennom hele omgangen. Norge satt med den siste steinen og UIsruds oppgave ble å slå ut Sveits' stein. Det hadde han få problemer med å klare. Dermed endte nok en omgang poengløs.

6.omgang
Etter hvilen startet begge lagene med å legge hver sin guard. Sveitserne fikk etter hvert lagt en fin stein inne i boet og lå med totalt tre steiner godt plassert. Norge klarte ikke å klinke ut steinene og Sveits fikk et overtak utover omgangen. Men Torger Nergård tok ansvar for Norge og fikk klinket ut to av de sveitsiske steinene. Dermed var omgangen helt åpen igjen. På de siste steinene slo lagene ut hverandre, og omgangen endte dermed poengløs.

5.omgang
Norge startet den femte omgangen med å legge en guard midt foran boet. Deretter fulgte både Sveits og Norge opp med for løse steiner. Men på den fjerde siste steinen sørget koster Kristoffer Svae for at Norge fikk en stein plassert perfekt inne i boet. Sveitserne klarte ikke å følge opp på den følgende steinen, og dermed kunne Torger Nergård legge en guard og sikre Norge en fordel. Men på den nest siste steinen satte Sveits nok en fantastisk stein, og dermed var Sveits i føringen før Norges siste stein. Ulsrud svarte med en meget bra stein for Norge, men Sveits hadde siste stein. Den satte de omtrent klin likt med Ulsruds stein, og dommeren måtte frem med måleapparatet. Millimeterene gikk i Sveits favør, og dermed sto det uavgjort, 4-4, etter fem omganger.

Se millimeter-episoden under

773095

4. omgang
Sveitserne startet den fjerde omgangen med å legge en guard. Norge startet også forsiktig og la en såkalt cornerguard. På sin neste stein la Sveitserne en fin stein rundt guardene. Lagene fulgte hverandre tett med flere gode steiner utover i omgangen. På den tredje siste steinen satte sørget Norge for å ligge med tre steiner godt plassert. Men sveitserne svarte med nok en god stein og det var helt åpent . Norge lå an til å kunne ta to poeng da begge lag hadde én stein igjen. Svetitserne traff ikke helt perfekt på den siste, og dermed kunne Ulsrud sikre to viktige poeng. Den norske skipen skuffet ikke og Norge ledeet dermed 4-3 etter fjerde omgang.

3.omgang
Sveits fikk starte den tredje omgangen, men klarte likevel ikke svare på Norges offensiv fra omgangen før fra start av. På Norges fjerde stein viste Torger Nergård iskald presisjon, og godt hjulpet av kosterne plasserte han steinen perfekt i boet. Norge lå dermed med to bestesteiner før Sveits på den påfølgende steinen kvittet seg med en av Norges steiner. Norge la deretter en guard som skulle hindre flere angrep fra Sveitserne. Den guarden viste seg ikke å holde. Sveits spilte en fantastisk stein som slo ut Norges siste stein i boet. Ulsrud klarte ikke svare for Norge og med sin siste stein sikret Sveitserne seg tre poeng, og ledet dermed 3-2 etter tredje omgang.

2.omgang
Sveits startet den andre omgangen best. Norge bommet med en stein og Sveits skaffet seg et lite overtak. Norge spilte seg likevel inn igjen, og satte den fjerde siste steinen nesten midt i boet. Men sveitserne svarte umiddelbart og klinket ut Norges stein. Men Torger Nergård tok ansvar og svarte med samme taktikk. På Norges nest siste stein tok sørget Ulsrud for at Norge igjen lå med beste stein. Sveitserne klarte ikke svare på den, og før siste stein hadde nordmennene sjansen til å vinne omgangen med to steiner. Ulrud sviktet ikke og sørget for at Norge ledet 2-0 etter andre omgang.

1.omgang:
Lagene startet kampen forsiktig, og slo ut hverandres steiner. Dermed var lagene like langt etter at skip Thomas Ulsrud satte omgangens siste stein.

Slo Sveits i semifinalen
Torsdag ble det norske curlinglandslaget klare for sin fjerde EM-finale på rad da de slo Sveits 7-4 i Sørmarka Arena i Stavanger.

– Dette første gangen vi spiller EM på hjemmebane mens jeg har vært aktiv, så dette er kjempegøy. Vi har vært i finalen de siste fire årene, så nå mangler bare prikken over I-en og klare en fin forestilling i finalen, sier skip Thomas Ulsrud til TV 2.

Med seieren over Sveits sikret Norge seg direkte kvalifikasjon til finalen, mens sveitserne fikk en ny sjanse mot Danmark fredag kveld. Der vant Sveits, og dermed blir det et gjensyn med dem i finalen.

Se herrenes curlingfinale på TV 2 Sportskanalen eller TV 2 Sumo fra kl. 14.30.