Solemdal: – Håper vi inspirerte gutta

Under verdenscupåpningen i Östersund snudde de norske skiskytterjentene fiasko til jubel på ett løp. Lørdag håper guttene å kopiere suksessen.

Torsdagens normaldistanse ble en bomfest på standplass for omtrent hele det norske landslaget. Dagen etter sto både Ann Kristin Flatland og Tora Berger på seierspallen, mens også Synnøve Solemdal blandet seg inn i teten.

Etter løpet var det norske pressekorpset nysgjerrig på hvordan skiskytterjentene fikk snudd trenden så raskt.

– Vi hadde det veldig koselig på hytta, så på guttenes renn og slarvet litt om dem. Det var tydelig en mer avslappet stemning, og folk begynner å komme i gang, forklarte Solemdal.

– Jeg var litt overrasket i starten. Jeg synes vi aldri har hatt et så strekt lag som i år, men så fikk vi det ikke helt til. Men nå begynner det å løsne for mange, og jeg håper vi kan dra hverandre opp og fram, la hun til.

Såpass god var innsatsen at kanskje herreskiskytterne kan la seg motivere av jentene. – Ja, de har litt å følge opp nå. Jeg tror vi kan inspirere dem litt. Vi bor sammen og snakker en del sammen, og jeg tror dette lover bra for lørdagen, (©NTB)