Gregor Schlierenzauer. (Foto: TV 2)
Gregor Schlierenzauer. (Foto: TV 2)

Verdens beste skihopper med sjarmoffensiv på norsk

Hør Gregor Schlierenzauer snakke norsk!

KUUSAMO (TV 2): Etter å ha gått ned fra tårnet i protest mot de tøffe vindforholdene forrige søndag i Klingental, så viste Gregor Schlierenzauer at han fortsatt er å regne med. På engelsk forklarte han TV 2 at han ser det slik at sesongen egentlig starter denne helgen.

– I can say it in norwegian too, sier Schlierenzauer.

– Ja, takk!

– Eh, velkommen til den nye sesongen. Lykke til med hoppet, sier han og ler.

Se reportasje øverst i artikkelen

Tror på Stöckl
Han er ikke overrasket over at Anders Bardal, Anders Jacobsen, og Tom Hilde ikke dukket opp i iskalde Kuusamo.

velkommen til den nye sesongen. Lykke til med hoppet.

– De virket ikke til å være i toppform i Klingental. Jeg synes det er smart av dem å trene hjemme. Alexander Stöckl er en meget bra trener, så de vet nok hva de gjør. Jeg gleder meg til å møte Bardal og Co på Lillehammer, sier Schlierenzauer.

Les også: Rune Velta hoppet til fjerdeplass

Aldri opplevd maken
Tidenes mestvinnende hopper i verdenscupen, har aldri opplevd å klatre så mye på listene frem til seier som i dag. Etter en skuffende 15. plass i første omgang, strakk han seg til 143 meter i finalen. Og tok seieren foran tyske Marinus Kraus, og landsmannen Thomas Morgenstern.

– Jeg har aldri opplevd dette før. Jeg klatret en gang fra syttende til andreplass i et sommerrenn. Så dette var helt utrolig å oppleve. Det viser hvor jevnt det er i toppen nå, sier han.

At Rune Velta kom på fjerdeplass, var også uventet.

– Jeg vet jo at Rune tok sølv i skiflygings-VM i 2012, men jeg er litt overrasket over at han hoppet så bra i dag, sier Schlierenzauer.