Linn Jørum Sulland (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Linn Jørum Sulland (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Norge slet mot Nederland - Skjerpet seg etter skjennepreken

– Det var på sin plass, mener Katrine Lunde etter at Norge slo Nederland 28-26.

I dag startet håndballjentenes første av tre oppvarmingskamper til VM neste måned. Første motstander i Møbelringen-cup var Nederland, og det ble ingen enkel match.

Selv om Norge var gode offensivt, slet de voldsomt bakover. Til slutt endte det 28-26 i Norges favør - etter en tordentale fra landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet øverst.

– På sin plass
For da ti minutter gjensto lå Norge under med ett mål, og da ga islendingen klar beskjed om hva han mente.

– Hold dere til formasjonen for pokker! sa han.

Saken fortsetter under bildet.

hergeirsson1
hergeirsson1

– Det er dårlig når Hergeirsson er såpass ilter i time-outen, for dette er en sindig islendig, men nå var han rett og slett irritert, supplerte kommentator Harald Bredeli. – Jeg kan ikke huske sist han tok en time-out på denne måten.

Se Norge - Russland på TV 2 eller TV 2 Sumo lørdag kl. 19.10.

– Det var på sin plass. Vi spilte ikke en god kamp, så det er viktig at noen virkelig sier fra, men jeg synes ikke han var for streng, han kunne godt ha sagt litt mer, smilte Katrine Lunde etter kampen.

Ikke bekymret
Norge var gode offensivt, men hadde store problemer med å demme opp for truslene Nederland kom med.

– Nederland spiller godt, mens vi er ujevne og rufsete. Vi har ikke den samhandlingen vi trenger. Vi svikter på en del grunnleggende ting i første omgang, oppsummerer Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Men han er likevel ikke bekymret over det laget hans viste frem.

– Nei, det bekymrer meg ikke. Jeg vet vi kan bedre. Det viste vi for en måned siden, men det er all grunn til å ta dette seriøst. Vi er eit arbeidslag. Vi er ikke noe lag som feier over alle uten å jobbe hardt. Jeg er fornøyd med å vinne en jevn kamp. Det viser styrke og moral i laget.

Norge startet best i Drammenshallen. Linn Jørum Sulland har hatt en varierende høst, men viste virkelig gode takter og scoret fire av Norges fem første mål.

Sulland storspilte
Larvik-spilleren var Norges desidert beste i første omgang. Det var nærmest en egen kamp mellom hun og Nederland. Da hun satte Norges 12. på straffe åtte minutter før pause, hadde Nederland scoret like mange.

Saken fortsetter under bildet.

Linn Jørum
  Sulland (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Linn Jørum Sulland (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

– Jeg er fornøyd med at jeg treffer så bra med skuddene. Jeg har slitt litt med det i høst, sier Sulland etter kampen.

Men Norge var kun gode i perioder. Etter en god start, hentet Nederland seg inn igjen, og da Sulland hadde satt inn 12-8, scoret Nederland fire på rappen og fikk utlignet for første gang i kampen.

Slet i forsvar
Norge hadde problemer i midtforsvaret, og Nederland fikk gang på gang tredd gjennom strekspillerne sine. Til pause var stillingen 14-14.

– Begge strekspillerne kommer til for lett, og der har vi litt for dårlig armer, som gjør innspillet såpass fristende. Nesten halvparten av alle målene til Nederland kommer fra linjen, sa TV 2s håndballekspert, Randi Gustad, i pausen. Hun etterlyste nettopp bedre samarbeid i midtforsvaret før kampen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

strekspiller
  (Foto: TV 2)
strekspiller (Foto: TV 2)

– Vi har et midtforsvar med store hull i. Vi samarbeider ikke og misforstår hverandre. Vi må bare prøve å finne formasjonen og få det til å fungere, la landslagstrener Mia Hermansson Högdahl til.

Mørk viste seg frem
Og trenden fra de første 30 minuttene fortsatte i starten av andre omgang. Nederland tok da grep om kampen og gikk opp i ledelsen for første gang i kampen.

– Dette er jo motsatt av hvordan det pleier å være for Norge. Jeg har sagt tidligere at godt keeperspill, steinbra forsvar- og kontringsspill har vært styrkene, mens de har slitt i angrep. I dag er det motsatt, kommenterte Harald Bredeli.

Saken fortsetter under bildet.

nora_mork (Foto: TV 2)
nora_mork (Foto: TV 2)

Men Norge tok seg sammen, og nå var det Nora Mørks tur til å vise seg frem. 22-åringen har slitt voldsomt med skader de siste to årene, men fem mål starten av andre omgang lar seg høre, og da var lagene like langt.

– Jeg koser meg. Det er gøy å spille i Drammenshallen. Jeg koser meg best når jeg spiller back og Stine er i midten. Da er jeg i mitt ess, sier Mørk etter kampen. Hun endte på seks mål.

Og etter tordentalen til Hergeirsson, løftet Norge seg nok til å snu til seier.

Linn Jørum Sulland bidro med to scoringer til og ble toppscorer med ti. Og da Katrine Lunde også stoppet det Nederland hadde å by på i sluttminuttene, ble det en flott avslutning på det som var en slitekamp. Norge vant 28-26.