Tidenes Flatland-løp ga søt revansje

Fallet som kostet Ann Kristin Flatland (31) VM-medalje var nesten glemt fredag kveld. I Östersund strålte skiskytteren etter sin annen verdenscupseier.

Triumfen på sprinten kom nesten tre år etter debutseieren på jaktstarten i tyske Oberhof. Ti treff på standplass og suverent driv i sporet fikk landslagstrener Egil Gjelland til å beskrive fredagens løp som nær perfekt.

– Ja, det var mitt beste løp noensinne. Den første gangen jeg vant hadde jeg ett bomskudd, så dette var bedre. Jeg hadde virkelig gode ski og en god følelse, sa Flatland selv.

– Hvor høyt henger du denne seieren sammenlignet med andre høydepunkter i karrieren?

– Jeg synes egentlig denne seieren kan sammenlignes med løpet i VM, da jeg falt. Da gjorde jeg også et perfekt løp. Den samme følelsen hadde jeg i dag. Det var godt for meg å bevise både for meg selv og dem som ikke helt har hatt troen på meg at jeg kan, svarte Flatland på NTBs spørsmål.

Vi skrur klokken nesten ti måneder tilbake til VM i tsjekkiske Nove Mesto. Ann Kristin Flatland gråt bitre tårer etter å ha falt fra det som var en garantert VM-medalje. Med i styrten var russeren Olga Zaitseva. Fredag satt de to skiskytterne ved siden av hverandre på pressekonferansen etter å ha blitt nummer 1 og 2 i Östersund. (©NTB)