Anjadrap (Foto: Privat/TV 2)
Anjadrap (Foto: Privat/TV 2)

– Aksla-siktet er tilregnelig

Mannen som er siktet for å ha drept Anja Weløy Aarseth på Aksla i Ålesund, er ifølge de sakkyndige strafferettslig tilregnelig, melder BT.

Den 23 år gamle romsdalingen erkjenner å ha drept 21 år gamle Anja. Han har også erkjent å ha begått seksuelle overgrep, men sier at han var under sterk ruspåvirkning.

Allerede dagen etter pågripelsen av 23-åringen 4. september ble det klart at politiet ønsket en rettspsykiatrisk observasjon av ham. Psykiater Terje Tørrissen og hans psykiaterkollega Michael Setsaas fra Trondheim fikk i oktober oppdraget med å vurdere den drapssiktede.

– Siktede er vurdert strafferettslig tilregnelig av de sakkyndige. De pårørende er informert om det; da kan vi gå ut med den informasjonen, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til Bergens Tidende.

Konklusjonen om at 23-åringen ikke var psykotisk da han drepte Weløy Aarsteh, skal nå etterprøves av Den rettsmedisinske kommisjon.

I oktober var Anjas drapsmanntilbake på åstedet i Ålesund. Sammen med politiet gikk han fluktveien han brukte etter drapet:

762027

23-åringen er tidligere straffedømt ved to anledninger for vold og drapstrusler. I januar i år ble han dømt til 21 dagers fengsel for å ha truet to politimenn. Han truet med å drepe dem og voldta personer de kjente, og disse truslene gjentok han også da han ble transportert til arresten.

23-åringen har innrømmet overfor politiet og sin forsvarer at han drepte Anja Weløy Aarseth. (TV 2/NTB)