Rune Velta  i første omgang i verdenscup hopprennet i Kuusamo fredag. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Rune Velta i første omgang i verdenscup hopprennet i Kuusamo fredag. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Rune Velta hoppet til fjerdeplass

Yppet seg med de beste i Kuusamo.

KUUSAMO (TV 2): Til tross for at stjernetrioen Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde er hjemme i Norge og trener, markerte to norske hoppere seg med gode svev i fredagens 1. omgang.

Rune Velta hoppet 133 meter og endte omgangen på en meget sterk tredjeplass. Den tyske overraskelsen Marinus Kraus og landsmann Severin Freund toppet resultatlisten før finalen.

Velta hoppet 130,5 meter i sitt andre hopp og sikret seg en fjerdeplass.

– Det er litt bittert å bli nummer fire når jeg lå på 3. plass før den siste runden, men de som kommer foran meg hopper utrolig godt, sier Velta til TV 2.

Schlierenzauer med utrolig 2. omgang
Gregor Schlierenzauer hoppet seg opp fra 128,5 meter til 143 meter i finalen. Det holdt til seier for den østerrikske stjernen. Marinus Kraus ble nummer to, Thomas Morgenstern nummer tre.

Schlierenzauer prestasjon blir enda større når man tar i betraktning at han lå som nummer 15 etter første omgang.

– Jeg har aldri opplevd det. Jeg hoppet med opp fra 17. plass til 2. plass i sommer Grand Prix, men dette var utrolig. Dette viser hvor jevnt det er blant hopperne, sier Schlierenzauer.

– Verdens beste skihopper
TV 2s hoppekspert Kjetil Strandbråten synes Schlierenzauer demonstrerte styrke.

– Han viser at han er verdens beste skihopper. Jeg tror det kun er Anders Jacobsen i toppslag som er i stand til å utfordre ham, sier Strandbråten.

Verdenscupdebutant Robert Johansson (23) var den som svevde lengst i første omgang. Med 140,5 meter endte han omgangen på 6. plass og sikret seg med det soleklart en plass i finaleomgangen. Hoppet var det nest lengste i konkurransen.

– Det var en veldig god følelse. Jeg gikk inn i konkurransen med en offensiv innstilling. Jeg hadde lyst å vise hva som bor i meg, rett og slett. Da tok jeg sjansen, og det er jeg glad for, sier Johansson.

– Jeg er ikke svensk
I sitt andre hopp ble det bare 119 meter. Det holdt til en 13. plass. Det var han likevel godt fornøyd med.

– Dette viser at jeg ikke er langt unna når jeg får til det beste jeg kan. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Johansson.

– Du har et svensk-klingende navn. Du er ikke svensk?

– Robert Johansson er ikke svensk. Navnet kommer fra litt tidligere i slekten. Jeg er født og oppvokst på Lillehammer, humrer Johansson, som nå håper å være med på hjemmebane neste helg.

Et annet mål er VM i skyflyging.

– Jeg er god til å fly. Jeg trives i store bakker, sier Johansson.

Andreas Stjernen og Fredrik Bjerkeengen kom seg ikke til finaleomgangen. Det gjorde heller ikke finske Janne Ahonen eller østerrikeren Wolfgang Loitzl. (©NTB/TV 2 Sporten)

Robert Johansson ble nummer 13 i verdenscup-hopprennet i Kuusamo. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Robert Johansson ble nummer 13 i verdenscup-hopprennet i Kuusamo. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)