Anders Myrvold (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)
Anders Myrvold (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)

Anders Myrvold blir Tønsberg-trener

Den tidligere NHL-proffen tar plass i Tønsberg-boksen i Sparta Amfi lørdag.

Nå er det klart at den tidligere NHL-proffen Anders Myrvold kommer inn for å lede laget fra boksen lørdag sammen med Gerhard Nilsen jr.

– Dette blir min første treneroppgave i Get-ligaen. Det gleder jeg meg veldig til, sier Myrvold til TV 2.

Romerikingen har spilt for 24 klubber i fem land og kan se tilbake på en karrière få norske hockeyspillere kan matche. Han debuterte for Colorado Avalanche i NHL i 1995 og har også vært innom Boston Bruins, New York Islanders og Detroit Red Wings i verdens beste liga.

Les også: Anders Myrvold gir ut selvbiografi: – Den blir helt uten filter

Myrvold har tett kontakt med hockeymiljøet fortsatt, og har i tillegg til en rekke kamper på tribunen også bistått flere klubber på enkelte økter – også hos bunnlaget Tønsberg.

– Tønsberg har vært bra med i en del kamper, men dette handler om å gjøre minst mulig feil. Det er det som er greia, sier Myrvold

Dette blir min første treneroppgave i Get-ligaen.

– Det blir også spesielt å møte Sparta i Sarpsborg. De lager bra trøkk der nede, fortsetter den tidligere landslagsspilleren.

Han avsluttet karrieren med spill i Stavanger Oilers, Stjernen og Frisk Asker. Treneroppgaven i Tønsberg kan være begynnelsen på et lengre samarbeid.

– Det er ikke noe permanent, men jeg har ambisjoner om å være med rundt hockeyen. Jeg liker å dele mine erfaringer med andre. Det er lidenskapen min, sier Myrvold.

Sportssjef Henning Persson sier Tønsberg allerede er i dialog med Myrvold om videre engasjement i klubben.

– Anders var her på en trening tidligere i høst og ga et veldig godt inntrykk, sier Persson til TV 2.