Hopp: Velta på fjerdeplass i Kuusamo

Rune Velta (24) imponerte med fjerdeplass i fredagens verdenscuprenn i finske Kuusamo. Gregor Schlierenzauer hoppet seg opp fra 15.-plass og vant rennet.

Til tross for at stjernetrioen Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde er hjemme i Norge og trener, leverte to norske hoppere godt i den finske bakken: Rune Velta og Robert Johansson.

Johansson, som deltok i sitt andre verdenscuprenn, var den som svevde lengst i den første omgangen. Med 140,5 meter endte han omgangen på 6.-plass og sikret seg med det soleklart en plass i finaleomgangen. Velta hoppet 133 meter og endte omgangen på en meget sterk tredjeplass.

Begge hadde derfor et godt utgangspunkt før finaleomgangen. Velta leverte i samme stil som i det første hoppet og landet sitt andre hopp på 130,5 meter. Det holdt til fjerdeplass, fire poeng bak seirende Schlierenzauer.

Johansson klarte ikke å følge opp det gode førstehoppet i finaleomgangen. Han falt derfor på resultatlisten og endte til slutt på 13.-plass.

– Gratulerer Rune og Robert. God jobb, tvitret landslagstrener Alexander Stöckl. Han fulgte rennet i Kuusamo via TV-skjermen. Stöckl er sammen med de beste norske hopperne i Vikersund. (©NTB)