curling (Foto: Johansen, Carina/NTB scanpix)
curling (Foto: Johansen, Carina/NTB scanpix)

Curling-gutta kan ta EM-gull på fullsatt hjemmebane

– Vanligvis er det kun vaktmesteren som ser på.

Torsdag ble det norske curlinglandslaget klare for sin fjerde EM-finale på rad da de slo Sveits 7-4 i Sørmarka Arena i Stavanger.

– Dette første gangen vi spiller EM på hjemmebane mens jeg har vært aktiv, så dette er kjempegøy. Vi har vært i finalen de siste fire årene, så nå mangler bare prikken over I'en og klare en fin forestilling i finalen, sier skip Thomas Ulsrud til TV 2.

Se herrenes curlingfinale på TV 2 Sportskanalen eller TV 2 Sumo fra kl. 14.30.

Med seieren over Sveits sikret Norge seg direkte kvalifikasjon til finalen, mens sveitserne fikk en ny sjanse mot Danmark fredag kveld. Der vant Sveits, og dermed blir det et gjensyn med dem i finalen.

Les også: Norge får et gjensyn med Sveits i EM-finalen

Saken fortsetter under bildet.

curling1 (Foto: Johansen, Carina/NTB Scanpix)
curling1 (Foto: Johansen, Carina/NTB Scanpix)

Men Norge har allerede slått Sveits to ganger denne uken. På de ni innledende rundene har Norge kun tapt én kamp, og det var mot Skottland.

Les også: Curling-gutta til EM-finale

– Vi trodde egentlig det skulle bli mye tøffere å nå sluttspillet, så dette har gått veldig bra, forteller Håvard Vad Petersson.

– Som å være i skiløypene i Holmenkollen
Det er 23 år siden sist EM i curling ble arrangert i Norge. Med seks finaleplasser på de siste åtte årene og storspill i OL, har curlingsporten virkelig fått fotfeste i Norge, noe publikumsoppslutningen i Stavanger har vist den siste uken.

– Jeg hadde en mistanke om at de ikke kom til å komme noen, men dette føles litt ut som å være i skiløypene i Holmenkollen.

– Vanligvis, når vi spiller curling-turnering i Norge, er det vaktmesteren og kanskje mamma og pappa som kommer og ser på, så det er imponerende at det kommer så mange, sier Christoffer Svae.

Saken fortsetter under bildet.

håvard Vad Pettersson Ulsrud og Christoffer Svae (Foto: JONATHAN HAYWARD, © JOH)
håvard Vad Pettersson Ulsrud og Christoffer Svae (Foto: JONATHAN HAYWARD, © JOH)

Han er mannen som fikser de spesielle buksene nordmennene har fått enormt med oppmerksomhet for.

– Jeg tror vi kjører de klassiske flaggbuksene i finalen. Vi spilte kanskje vår beste kamp i de, så da kjører vi på med dem, legger han til.

Ba publikum om råd
Etter playoff-kampen mot Sveits avslørte Ulsrud at han spurte publikum om råd da han skulle sette en stein. Til TV 2 utdyper han hvor han fikk ideen fra.

– Jeg må innrømme at jeg rappa det fra en canadisk toppspiller. Det er ikke ofte jeg får sjansen til å gjøre det, så jeg spurte noen lokale fra Stavanger om hva de syns. "Legg han i midten", var svaret, ler han.

– Jeg tror ikke de kunne så mye om curling, men det var veldig gøy, så jeg takka for tipset, og det tror jeg de satte pris på.

Spår gull
TV 2s curlingekspert, Sander Rølvåg, er veldig imponert over spillet Ulsrud og co. har levert under EM, og tror de tar sin tredje gullmedalje på de siste fire årene.

Saken fortsetter under bildet.

sander rølvåg (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
sander rølvåg (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

– De vet hva de driver med, rutinen er der, så jeg tror ikke de kommer til å være spesielt nervøse. Sveits spilte bra de også, men disse gutta satte omtrent alt som var av steiner. Hvis de fortsetter slik i finalen, så blir det gull, gjerne før tiende omgang også, sier han.

– Sander er god til å tippe, så vi får håpe han får rett, svarer Ulsrud.

Finalen ser du direkte på TV 2 Sportskanalen eller TV 2 Sumo fra kl. 14.30.