Brandsdal til topps i Kuusamo-sprinten

Eirik Brandsdal spurtet fantastisk og sikret seieren i sprinten i verdenscupen i Kuusamo fredag. Han avgjorde på den siste meteren.

– Jeg var ikke sikker på at jeg hadde vunnet da jeg passerte målstreken, men jeg hadde litt flaks med foten og innslaget over mål, sa Eirik Brandsdal etter seieren.

Han slo russeren Anton Gafarov, som var raskest i prologen, med seks hundredeler. Svensken Teodor Peterson var tiendedelen bak.

Ola Vigen Hattestad var lenge med og kjempet etter å ha gått veldig bra i både kvart- og semifinale, men i selve finalen ble det for tungt for ham opp den siste bakken. Han endte på fjerdeplass til slutt, men var 3,06 sekunder bak Brandsdal.

– Jeg kom fint ut og ledet ned den første bakken, men må innrømme at jeg ble litt frustrert og stengt inne ut på flata. Det løsnet for meg mot slutten. Opp den siste bakken fikk jeg den luken jeg trengte, forklarte Brandsdal.

Petter Northug ble slått ut i semifinalen, mens Pål Golberg, som var best av de norske i prologen, var uheldig og hektet i kvartfinalen. Da var han ute. (©NTB)