taaa
taaa

Brandsdals tå reddet sprintseier

Eirik Brandsdal vant dagens sprintfinale i Kuusamo med minst mulig margin.

KUUSAMO (TV 2): 27 år gamle Brandsdal tok tidlig ledelsen i finalen, men ble fort tatt igjen av dagens prologvinner Anton Gafarov.

På vei inn i den siste bakken lå feltet fortsatt samlet. Russiske Gafarov og svenske Teodor Peterson kom før Brandsdal ut av bakken, men etter en vanvittig spurt klarte Brandsdal å snike seg forbi russeren.

Skostørrelse 42
Med minst mulig margin og etter en meget sterk spurt, vant altså Brandsdal finalen, og 27-åringen har dermed fått en god start på årets sprintsesong.

– Jeg trodde det var kjørt da jeg kom inn på oppløpet. Så merket jeg at jeg spiste noen centimetere for hvert stavtak. Plutselig var jeg der.

– Du hadde en lang tå?

– Jeg hadde en lang tå. Jeg gleder meg til å se fotofinishen for å se hvor mye kortere tåen kunne vært, sier Brandsdal, som har skostørrelse 42.

Eirik Brandsdal gir tommelen opp etter verdenscupseieren i Kuusamo. (Foto: MATS WEDERVANG/)
Eirik Brandsdal gir tommelen opp etter verdenscupseieren i Kuusamo. (Foto: MATS WEDERVANG/)

– Det hadde vært litt annerledes om jeg hadde vært ti centimeter bak. Men det er det som er sjarmen med sprint. Det er derfor jeg liker det, sier Brandsdal.

Les også: Bjørgens reaksjon etter kvartfinaleexiten: – F**n!
Les også: Northug ut i semien: – Jeg var bremsen i feltet

Lå i dødens posisjon
Brandsdal lå som nummer seks før den siste bakken, men da han fikk ryggen til Teodor Peterson klarte han å avansere.

– Jeg ble liggende i dødens posisjon i bunnen av bakken. Jeg var prisgitt at han foran meg gikk fort opp bakken. Det var der jeg ville mose på. Jeg var nesten litt utålmodig for å komme i gang før finalen, og det er et godt tegn, sier Brandsdal.

Kjelsås-gutten har nå satt seg selv i en meget god posisjon til å gå lagsprinten i OL. Den går nemlig i klassisk.

– Jeg er normalt sterk på oppløpet når jeg ikke har for mye syre i armer og bein. Jeg føler meg rask på oppløpet, og det har vært styrken min, sier Brandsdal.

Svenske Teodor Peterson tok tredjeplassen.

Se Marit Bjørgen ryke i kvartfinalen her:

772995

Se Petter Northug ryke i semifinalen her:

772993