instabilde
instabilde

Send oss din favorittdrakt – vinn valgfri Premier League-trøye

Disse fire draktene betyr mye for Claus Lundekvam.
Del din historie med oss og bli med på vår Instagram-konkurranse gjennom helgen!

TV 2 Sportens Premier League-gjeng inviterer deg til å delta i våre sendinger - hver helg.

Denne helgen vil vi vite hvilken fotballdrakt som betyr mest for nettopp deg i ditt liv som engelsk supporter.

Ta bilde av drakten og forklar hvorfor nettopp denne betyr mye for deg. Post ditt bilde på Instagram og merk det med #2pl

– Folk som er glad i engelsk fotball har ofte veldig mange drakter. Jeg har selv mange drakter og det er ofte knyttet en historie til disse draktene. Vi vil ha de draktene og historiene ut av av skapet og frem i lyset, sier Jan-Henrik Børslid.

Vår PL-ekspert - Claus Lundekvam - tok utfordringen på strak arm og dukket fredag opp med fire drakter som er viktige for ham.

Den gule Southampton-trøyen er hans egen fra FA-cupfinalen i 2003 mot Arsenal. Den stripete Southampton-drakten er også hans egen fra testimonial-kampen mot Celtic i 2008. De to andre er drakter han har byttet til seg etter kamper fra henholdsvis Thierry Henry og Wayne Rooney.

– Jeg har møtt Rooney flere ganger, men denne drakten er fra hans første sesong i United. Rooney hadde en råhet på den tiden og han var fæl å møte for han ga alltid 110 prosent, forteller Lundekvam.

Respekt for Henry
Drakten til Henry byttet Claus til seg etter en av mange dueller mot den fotrappe spissen.

- Som midtstopper bygger du relasjoner til spissene du møter. Henry en av spissene jeg har ekstrem respekt for som spiller og som i tillegg er en usedvanlig hyggelig fyr. Han har en ekstrem fart og er meget intelligent. Han er en av de vanskeligste spillerne jeg har spilt mot.

Det er likevel en drakt som rager høyere enn de andre.

- Testimonial-drakten er den som betyr mest for meg. Det er ekstremt stort for en norsk spiller å få en egen testimonial med 20.000 som er der for deg. Det er veldig spesielt, forteller han.

Helgens beste bilde vinner en valgfri PL-trøye fra Steve Perryman Sport. Du må følge 2Sporten på Instagram for å være med i konkurransen. Vi trekker vinner søndag kveld.