riise bjarmann
riise bjarmann

Torgeir Bjarmann: – Riise må først bli enig med Fulham

LSKs sportsdirektør minner om at Riise fortsatt har et arbeidsforhold til London-klubben.

Tidligere i dag ble det kjent at Martin Jol og Fulham har gitt John Arne Riise beskjed om at han kan forlate klubben gratis i januar. Kontrakten til 33-åringen utløper først til sommeren.

Sportsdirektør i Lillestrøm Torgeir Bjarmann sier til TV 2 at de følger med på situasjonen til Riise.

– Vi har hele tiden regnet med at han kan gå gratis til sommeren. Selv om han nå kan gå gratis i januar, har han fortsatt et arbeidsforhold til Fulham.

Les også: Riise får gå gratis i januar
Les også: Riise åpner for LSK-spill neste år

Med andre ord er det mye som skal gå Lillestrøm sin vei for at 33 år gamle Riise vender nesen mot Norge allerede i det førstkommende overgangsvinduet.

Det bekrefter også hovedpersonen selv fredag. I en sms til TV 2 Sporten skriver John Arne Riise: - Jeg fortsetter utenlands tre år til!

– Et økonomisk spørsmål
Dermed tyder alt på at Riise tidligst er aktuell for Tippeligaen i 2017.

– Det er et økonomisk spørsmål. Vi holder selvsagt døren åpen, men vet at vi ikke kan matche den lønnen han har i Fulham, sier Bjarmann, og legger til:

– Det fungerer slik at viss han skal gå gratis fra Fulham, må han først bli enig med klubben om en sluttpakke.

Artikkelen fortsetter under bildet!

riise2 (Foto: Phil Cole)
riise2 (Foto: Phil Cole)

Så før John Arne Riise eventuelt blir enig med Fulham om å avslutte kontrakten, er det lite Lillestrøm kan gjøre for å få den tidligere landslagsbacken til Lillestrøm.

– Lønnsforskjellen er for stor, og det vil nok ikke bli aktuelt å gjøre noe mer før han har avsluttet kontrakten sin med Fulham, sier sportsdirektøren.

Riise: – Har ikke tatt noen avgjørelse
15. november i år avviste ikke Riise at han kunne komme til å avslutte karrieren i Lillestrøm.

– Jeg har bodd i utlandet i nesten halve livet mitt. Tiden kan være moden for å flytte hjem på nyåret, sa Riise til TV 2.

Han påpekte likevel at han ikke hadde tatt noen avgjørelse på hva han skal gjøre etter at kontrakten med Fulham utløper.

– Det hadde vært gøy å avslutte karrieren i Lillestrøm sammen med «brodern», men jeg har ikke tatt noen avgjørelse på hva jeg skal gjøre ennå. Jeg føler i hvert fall at jeg kan spille i fire-fem år til, sa Riise.