giggs gerrard ny
giggs gerrard ny

En spesiell dag for to Premier League-legender

To av Premier Leagues største stjerner hadde begge grunn til å feire fredag.
Hvem liker du best?

Se Premier League fra lørdag klokken 13.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Ryan Giggs og Steven Gerrard har preget engelsk fotball i en årrekke. Og de gjør det fortsatt.

I dag er det en spesiell dag for dem begge. Giggs fyller 40, mens for sju år yngre Gerrard er dagen i dag et jubileum. Han debuterte for Liverpool for nøyaktig 15 år siden.

Selv om de to har vært og er store rivaler, har de mye til felles. Først og fremst har de alltid vært trofaste mot klubben i sitt hjerte. Giggs mot Manchester United, og Gerrard mot Liverpool.

Les også: Riise får gå gratis i januar
Les også: Sjekk fredagens fotballrykter: – Arsenal henter Cavani i januar

Nordmann måtte vike plass
For 15 år siden i dag ropte daværende Liverpool-manager Gérard Houllier på norske Vegard Heggem da det gjensto noen få minutter av oppgjøret mellom Liverpool og Blackburn. Nordmannen skulle byttes ut. Inn kom 18 år gamle Steven George Gerrard.

15 år seinere har «Captain Fantastic» vært med på å vinne ligacupen tre ganger, FA-cupen to ganger, UEFA-cupen en gang og Champions League en gang.

Gerrard har i skrivende stund spilt 644 kamper for Liverpool og står også bokført med 108 kamper med det engelske flagget på brystet. Men antall landskamper er også det eneste han slår dagens andre jubilant i.

Artikkelen fortsetter under bildet!

giggs gerrard gammel
giggs gerrard gammel

Ryan Joseph Giggs fikk sin debut for Manchester United mot Everton hjemme på Old Trafford i 1991. 4. mai samme år fikk han sin første kamp fra start, mot selveste Manchester City. Giggs ble kreditert kampens eneste mål og ble kåret til banens beste spiller. Dermed hadde den da lynhurtige venstrekanten allerede skrevet seg inn i United-fansens hjerter.

40-årsjubilanten har vunnet Premier League 13 ganger, Mesterligaen to ganger, ligacupen fire ganger og FA-cupen fire ganger. Giggs valgte Wales foran England og gav seg på landslaget i 2007. Dermed fikk krølltoppen «bare» 67 landskamper. For United derimot, knuste han Sir Bobby Charlton sin klubbrekord allerede i 2008, da han spilte sin 759 kamp for «Djevlene». Før helgens runde i Premier League har tallet steget til smått utrolige 953.

Uforglemmelige øyeblikk
Både Steven Gerrard og Ryan Giggs har med andre ord opplevd en god del mer på fotballbanen enn veldig mange andre. Og i de to legendenes aller største øyeblikk har det vært nordmenn involvert.

Førstnevnte sitt absolutte høydepunkt kom i Istanbul 25. mai 2005. Gerrard stanget inn 3-1-reduseringen mot Milan, som tente håpet for Liverpool. Innlegget ble servert av John Arne Riise. Seinere skaffet han straffen som gjorde at kampen gikk til ekstraomganger. Kaptein Gerrard ble kåret til banens beste, og resten er historie.

Les også: Nasri var ikke seg selv under Roberto Mancini
Les også: Villas-Boas og Tottenham innfridde mot Tromsø

For å finne frem til Ryan Giggs sitt største øyeblikk må vi også inn og bla i Mesterliga-katalogen, og hvem husker ikke den magiske avslutningen i kampen mellom United og Bayern München i Barcelona. På overtid skjøt Giggs mot mål og ballen endte opp hos Teddy Sheringham som satte inn utligningen et halvt minutt på overtid. Og med fare for gjentakelse: Resten er historie.

Se Giggs, David Beckham, Gary Neville og Paul Scholes i medietrening i videovinduet under:

735334

Hvem av de to synes du er den største? Hvem er din favoritt? Gi din stemme til høyre og ta diskusjonen under!