FRISTILT: John Arne Riise er fristilt av Fulham, og kan finne seg en ny klubb i januar. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
FRISTILT: John Arne Riise er fristilt av Fulham, og kan finne seg en ny klubb i januar. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Riise får gå gratis i januar

Martin Jol synes John Arne Riise er for god til å sitte på tribunen i Fulham.

John Arne Riise har ikke fått mange sjansene for Fulham denne sesongen.

Han spilte fra start i andre og tredje serierunde, men siden har ikke nordmannen vært på banen i Premier League.

At 33-åringen ville komme til å forlate The Cottagers når kontrakten hans går ut til sommeren har lenge vært på trappene, men nå har han fått beskjed av klubben at han kan få dra allerede i januar.

Les også: Riise åpner for LSK-spill neste år
Les også: Riise fikk ikke draktnummer seks i Fulham

Fulham gir ham free transfer, noe som betyr at han kan forlate klubben vederlagsfritt dersom han finner seg en annen klubb.

– Jeg synes at John Arne Riise er en så god gutt og en så god spiller at han fortjener å spille. Jeg kan ikke gi ham den spilletiden fordi Kieran (Richardson) er mer energisk, og det er det jeg trenger. Han har nådd en alder hvor han bør spille kamper, og slik tenker han selv også, sier manager Martin Jol ifølge Daily Mirror.

Til TV 2 har Riise tidligere meldt at en retur til Norge og Lillestrøm kan være aktuelt den dagen han gir seg i utlandet.

– Jeg har bodd i utlandet i nesten halve livet mitt. Tiden kan være moden for å flytte hjem på nyåret, sa Riise til TV 2 for to uker siden.

Det er for øvrig ikke bare nordmannen som er presset i London-klubben om dagen. Også manager Jol kan være på vei ut portene ved Themsen. Fulham har hatt en elending sesongstart og ligger på nedrykksplass etter tolv serierunder.

Lang utenlandskarriere
Riise startet utenlandskarrieren sin i Monaco, men det var i Liverpool han fikk sine største fremganger. Champions League-triumfen i 2005 er det store høydepunkter.

Etter at han mistet plassen i Liverpool, gikk turen videre til Roma, før han vendte tilbake til England og Fulham i 2011.

Venstrebacken har aldri lagt skjul på at han gjerne kan tenke seg å spille sammen med lillebror Bjørn Helge igjen før han legger opp, og åpnet nylig for å spille for Lillestrøm neste sesong.

– Det hadde vært gøy å avslutte karrieren i Lillestrøm sammen med «brodern», men jeg har ikke tatt noen avgjørelse på hva jeg skal gjøre ennå. Jeg føler i hvert fall at jeg kan spille i fire-fem år til, sa han til TV 2 for to uker siden.