curlingseier (Foto: TV 2)
curlingseier (Foto: TV 2)

Curling-gutta til EM-finale

Norge hadde ingen problemer mot Sveits og er klare for sin fjerde EM-finale på rad.

Norge er klare for sin fjerde EM-finale på rad etter at Sveits ga seg på stillingen 7-4 i den niende omgangen.

– Dette er perfekt. Vi er på hjemmebane med mange som støtter oss, og dette er det vi har trent for i hele år, sier skip Thomas Ulsrud etter kampen.

Fikk tips fra tilskuerne
Det har vært enorm oppslutning om curling de siste dagene, og i kveld var det nesten fullt på tribunen. Ulsrud avslører at han spurte noen av tilskuerne om råd.

– De ga meg flere råd, og da vi hadde en slags time-out, spurte jeg tilskuerne hva de mente at jeg skulle gjøre. "Vi kjenner ikke til reglene, men vi synes du burde sette steinen i midten", svarte de, og det gjorde jeg, så det gikk jo fint, smiler han.

Se kvinnenes curling-finale kl. 10.00 og herrenes curling-finale klokken kl. 15.00 på TV 2 Sportskanalen eller TV 2 Sumo lørdag.

Norge har vært suverene frem til kveldens kamp.

– Det har vært veldig enkelt å være skip for dette laget denne uken.

Sveits ga opp
Ulsrud og co. burde ha ledet med fire etter andre omgang, men da Ulsrud sendte siste stein litt for hardt, måtte de nøye seg med en 3-0-ledelse.

Etter fem omganger ledet Norge 5-1, før Sveits reduserte til 3-5 før den åttende omgangen. Der svarte Norge med å ta to nye poeng.

Sveits tok ett poeng her i den niende omgangen, men bestemte seg for å gi opp. Dermed er Norge klare for EM-finale i curling.

I semifinalen skal Danmark, som slo Skottland 6-5, møte Sveits. Vinneren der blir Norges motstander i finalen.