Tarjei Bø (Foto: Marie Birkl / TT/NTB scanpix)
Tarjei Bø (Foto: Marie Birkl / TT/NTB scanpix)

Tarjei Bø holdt på å besvime på standplass

Fikk uforklarlig følelse under tredje skyting.

Tarjei Bø var svært optimistisk på det norske lagets vegne før årets første individuelle verdenscuprenn, men de norske gutta sviktet kollektivt på 20 kilometeren i Östersund.

Verst gikk det for Bø selv, etter en katastrofal tredje skyting der han bommet på tre skudd.

– Jeg trodde jeg skulle besvime på andre liggende skyting, forklarer han etter 37. plassen.

Se også: Fourcade ga nordmennene svar på tiltale

Stryningen var svært plaget av sykdom i 2012, men i oppkjøringen til OL-sesongen har det meste gått på skinner – helt frem til nå.

– Følelsen kan best sammenlignes med den man får når man har drukket for lite i varmen. Men her er det jo ikke varmt eller noe, ler en alltid like humørfylt Bø.

– Jeg kan ikke forklare det. Jeg har drukket nok også for jeg pissa blankt. Jeg får snakke med legen og høre hva han sier.

Jeg trodde jeg skulle besvime på andre liggende skyting.

For dagens vinner, franske Martin Fourcade, har kurven gått andre veien. Etter det han selv karakteriserte som en marerittstart på sesongen, var han tilbake i kjent stil. Under vanskelige forhold tok han seg god tid på standplass og fikk ned samtlige blinker. Kun Emil Hegle Svendsen kunne matche tiden i sporet, men med Svendsens fire bom ble det en enkel seier for erkerivalen.

Les også: Karrierebeste av Eckhoff da Berger skjøt seg bort

– Jeg har måttet tåle en del kritikk etter den dårlige starten min. Jeg har tvilt på meg selv, så det var utrolig godt å få en bekreftelse på at jeg har ladet opp riktig, sa en tydelig lettet Fourcade.

Svendsen måtte ta til takke med 18. plass. Vetle Sjåstad Christiansen ble beste norske med to bom og 17. plass. Johannes Bøe ble nummer 27 med fire bom, Ole Einar Bjørndalen nummer 31 med fem bom og Henrik L'abee-Lund nummer 32 med fire bom.