dembele (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
dembele (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

Villas-Boas og Tottenham innfridde mot Tromsø

Men Premier League-stjernene imponerte ikke da de sikret førsteplassen i gruppen.

Tromsø - Tottenham 0-2

En hardt presset André Villas-Boas og Tottenham gjestet Alfheim med førsteplassen i gruppe K i sikte torsdag kveld.

Tre poeng og seier var det minste som var forventet i snøværet på Alfheim etter 0-6-tapet for Manchester City forrige helg. Gjestene klarte å innfri forventningene etter scoring fra Vlad Chiriches og Moussa Dembélé. Neste motstander er Manchester United.

– Det var viktig å vinne denne kampen før søndagens kamp. Søndagens kamp er en helt annen historie, men denne kampen vil gi spillerne selvtillit, sier Tottenham-sjefen etter kampen.

– Tromsø var veldig godt balanserte i forsvaret. De hadde en flott kamp i dag og fortjener litt ros, legger han til.

Se reaksjon fra flere av Tottenham-spillerne lenger ned i saken.

– Tottenham tok vare på sjansene de fikk. De omsatte det de fikk. Vi sleit selvfølgelig litt i deler av banespillet. De skapte ikke så mye, men når de først gjorde det, var de kvasse nok til å sette dem, oppsummerer Tromsø-trener, Steinar Nilsen, til Max etter kampen.

– Laget var litt overrasket at Tromsø rykket ned denne sesongen. Så lenge de holdt det til 0-0, ville de gi alt, men til sjuende og sist synes jeg vi viste våre kvaliteter og fikk jobben gjort, sier Gylfi Sigurdsson til TV 2.

Saken fortsetter under bildet.

alfheim (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
alfheim (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

Stor Ondrásek-sjanse
Men Tottenham kunne fort ha ligget under før minuttet var spilt. Det kunne virke som Premier League-stjernene ble litt påvirket av snøen som lavet ned over Alfheim da dommeren blåste kampen i gang.

Det utnyttet hjemmelaget og stupte i angrep. Magnus Andersen spilte gjennom en offsideplassert Zdenek Ondrásek etter bare et halvt minutt, men det fikk ikke assistentdommeren med seg. Dessverre for Tromsø satte Ondrásek ballen like utenfor mål.

– Jeg prøvde å avslutte raskt, men jeg skal selvsagt treffe mål der, sier Tromsø-spissen til TV 2.

– Det var litt som i Tippeligaen med mye nesten, men ikke godt nok. Jeg synes guttene skal være fornøyd med egen innsats ute på banen, legger Nilsen til.

Sjansebonansa
Tottenham brukte 17 minutter på å skape sin første store sjanse. Gylfi Sigurdsson ble spilt fri til høyre for mål, men markkryperen gikk til side for lengste stolpe.

– Det var litt vanskelig de første fem minuttene da det snødde mye, men etter at vi fikk kontroll på kampen skapte vi mange sjanser, og vi hadde mange sjanser, sier islendingen.

For etter dette kom Spurs-sjansene som perler på en snor. Bare minutter etter sendte Étienne Capoue et skuddforsøk like utenfor den andre stolpen, før Andros Townsend testet Benny Lekström, men Tromsø-keeperen var våken.

Saken fortsetter under bildet.

avb (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
avb (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

Hjemmelaget klarte seg fint i første omgang, og da Nacer Chadli blåste ballen langt over mål fem minutter før pause, kunne Tromsø går fornøyde til pause på 0-0.

Chiriches med sitt første
Og hjemmelaget hevet seg veldig etter hvilen, og klarte å frusterere gjestene. 55 minutter var spilt da Tromsø hadde frispark ute på høyrekanten. Jaroslaw Fojut fikk hodet på ballen, men forsøket manglet kraft og gikk rett på Brad Friedel.

I stedet var det Spurs som gjorde det på en dødball. Vlad Chiriches scoret sitt første i Tottenham-drakt da han satte ballen i mål etter et lavt Sigurdsson-frispark fra venstrekanten.

Med et drøyt kvarter igjen på kampuret spilte Spurs seg nydelig gjennom Tromsø-forsvaret. Sigurdsson var igjen arkitekten da han fant Moussa Dembélé alene rett foran mål. Belgieren beholdt roen sendte bortelaget opp i 2-0 med et plassert skudd.

Saken fortsetter under videoen.

772907

Samme mann kunne punktert kampen minuttet etter, men denne gangen gikk avslutningen i stolpen før han satte returen i nettveggen.

Letter presset på Villas-Boas
Men det spilte ingen rolle, for de to scoringene var nok til å sikre førsteplassen i gruppe K for Tottenham og kanskje lette litt av presset på Villas-Boas, som nå har vunnet samtlige kamper i Europaligaen.

Nå vil Sigurdsson at de skal bygge videre på seieren når Manchester United venter i helgen.

– Vi har tapt de to siste kampene i ligaen, så det var viktig for oss å slå tilbake og komme oss inn på vinnersporet igjen. Forhåpentligvis kan det fortsette på søndag, sier han før han støtter opp om Villas-Boas.

– Vi er fire poeng bak andreplassen, så det er ingen grunn til å få panikk. Vi må bare score mer, så kommer det til å gå fint.