fREDRIK aUKLAND OG tHERESE jOHAUG. (Foto: Tord Kristian Skancke/)
fREDRIK aUKLAND OG tHERESE jOHAUG. (Foto: Tord Kristian Skancke/)

Derfor er Johaug bedre enn Bjørgen

Ekspert mener hun er verdens beste akkurat nå.

Kuusamo (TV 2): Therese Johaug strutter av selvtillit etter en fantastisk sesongåpning forrige helg. Selv om hun mislyktes i Kuusamo i fjorårets minitour, tyder alt på at Johaug er i ferd med å ta igjen skidronningen Bjørgen, der hun tidligere var underlegen.

– Det var moro. Vi hadde statistikk på Beitostølen, og det jeg faktisk vant sekunder mot Marit på var i det lette terrenget og nedover, sier Johaug til TV 2.

Les: Johaug satt ut av vodka-spørsmål

Lavere frekvens
Da Johaug slo gjennom i 2007, ble hun kalt "Duracell-kanin". Frekvensen var høy, og hun sløste med kreftene. TV 2s langrennsekspert, Fredrik Aukland, trente Johaug da hun var junior. Og han er imponert over de fremskrittene hans gamle elev har gjort det siste året.

– Hun har klart å roe seg ned. Nå får hun brukt utholdenheten sin og de nye sterke kreftene sine. Da går hun fort, sier Aukland.

– Går hun bedre enn Marit Bjørgen?

– Nå gjør hun det. Slik som hun går nå, er Johaug verdens beste.

Les: Sjekk Therese Johaugs vanvittige magemuskler
Les: Therese Johaug er møkklei kjæreste-spørsmålene

– Lang tid
Aukland synes likevel det har tatt lang tid. Da TV 2 viste Johaug analysebildene fra lørdagens fristilsrenn på Beitostølen, fikk han seg en god prat med dalsbygdjenta.

– Du har brukt fem seks år på dette. Hvorfor har du brukt så lang tid? undrer han.

Johaug er enig i analysen.

– Ja, det har tatt tid. Jeg har på en måte skjønt bedre nå at jeg må bli generelt sterkere i hele kroppen for å klare å holde de ulike posisjonene, sier Johaug mens hun ser på seg selv i supersakte film.

– Jeg kjenner godt her at jeg klarer å komme ut på frisiden og få farta opp og frem i stedet for at jeg er en strikkmotor som jeg var da jeg gikk på juniorlandslaget, sier hun og ler.