timo (Foto: Reuters/AP)
timo (Foto: Reuters/AP)

Her er Elabdellaouis verste motspillere

...men landslagsbacken tror på endringer i listen etter lørdagens møte med Bayern Münchens stjernegalleri på Allianz Arena.

Han har trent med Manchester Citys tunge skyts, møtt Thiago Alcantara, Isco, Cristian Tello og Wilfried Zaha i U21-EM og spiller mot noen av verdens beste vinger i Bundesliga helg etter helg.

21 år gamle Omar Elabdellaoui har allerede opplevd mer enn de fleste nordmenn rekker over i løpet av fotballkarrieren.

TV 2 Sporten ba Eintracht Braunschweig-backen rangere de spillerne han har hatt størst problemer med å stoppe. Elabdellaoui falt ned på tre Bundesliga-profiler.

Dortmund-duo
– Jeg har kommet frem til tre kantspillere jeg har møtt denne sesongen, sier Elabdellaoui og ramser opp Borussia Dortmund-duoen Marco Reus og Pierre-Emerick Aubameyang samt Stuttgart-unggutten Timo Werner.

Han presiserer at sesongens første duell med Bayern München er lørdag, og at listen fort kan bli endret etter tabelljumboens møte med serielederen og Mario Götze, Thomas Müller, Arjen Robben og de andre stjernene. Da er det kanskje like greit at Franck Ribery og Mario Mandzukic har slitt med skade den siste tiden.

Artikkelen fortsetter under bildet!

omar
omar

– Alle de tre på listen min har veldig stor fart og er gode med ballen. Jeg tror kanskje Reus er den beste av dem, mener Elabdellaoui.

Han scoret for de gule og svarte i Mesterligaen så sent som tirsdag og har etablert seg som en av Dortmunds beste spillere etter overgangen fra Borussia Mönchengladbach.

Kommentatorskrekken Pierre-Emerick Aubameyang har scoret sju mål på ni kamper fra start for samme klubb, og den siste på listen, 17 år gamle Timo Werner, spås en meget stor fremtid i tysk fotball.

– Man ser raskt av dette er spillere av høy klasse. Alle har høy fart, jeg er ganske rask selv, men de er gode med ballen og uforutsigbare, oppsummerer Oslo-gutten.

Imponert over Milner
Elabdellaoui nevner også Cristian Tello fra sommerens U21-EM og trekker frem Yaya Touré og James Milner som de beste på trening fra tiden i Manchester City.

– Milner var god på alt hver eneste trening. Jeg så opp til ham faktisk. En meget profesjonell type slik jeg liker det. Det føltes som laget hans vant hver eneste gang.

21-åringen har vært et klart førstevalg som høyreback under Per-Mathias Høgmo på det norske landslaget og føler han nå har funnet sin posisjon etter å blitt testet i flere forskjellige roller de siste årene. Etter opprykket til Bundesliga med Eintracht Braunschweig har Elabdellaoui markert seg solid og også fått plass på rundens lag.

– Sesongen startet vanskelig både for meg og laget, men etter det har det gått veldig bra. Mange visste hvem jeg var fordi jeg er fetteren til Moa, men nå også på grunn av prestasjonene på banen. Jeg må forsøke å komme på rundens lag flere ganger. Det finnes også rundens spiller, sier Elabdellaoui og ler.

Han har kontrakt med tabelljumboen ut neste sesong. Eintracht Braunschweig har signalisert at de ønsker å forlenge avtalen, men unggutten vil avvente situasjonen da også større Bundesliga-klubber har vist interesse.

– Det har vært litt interesse og kontakt her og der, men det tenker jeg ikke på. Det viktigste er å prestere.