arenakollaps (Foto: Nelson Antoine/Ap)
arenakollaps (Foto: Nelson Antoine/Ap)

Kraftig regn kan ha forårsaket stadion-kollapsen

FIFA har satt i gang full granskning etter at to personer omkom da en kran veltet inn i VM-arena i Brasil.

Rundt klokken 13.00 lokal tid onsdag omkom to personer da en kran kollapset og veltet inn i Corinthians Arena i Sao Paolo, Brasil, noe som fikk store deler av den østlige tribunedelen til å rase sammen. De to døde er arbeiderne Fabio Luiz Pereira (42) og Ronaldo Oliveira dos Santos (44).

FIFA har nå satt i gang full granskning av hva som fikk kranen til å velte.

– Det spekuleres i om ulykken kan ha noe med det kraftige regnet som har falt i denne delen av verden de siste dagene, sier journalist Tim Vickery til Sky Sports.

Les også: To personer døde etter at VM-arena kollapset

– Andre foreslår at grunnen under kranen ga etter, noe som fikk den til å kollapse. Hvis det er tilfelle, blir ett av spørsmålene om det kunne vært forutsett.

– Myndighetene i Sao Paolo har startet en granskning, men har fremdeles ikke funnet ut om det var menneskelig eller maskinell svikt.

Det er planlagt at arenaen, som vil ha en kapasitet på 65 000, skal brukes til åpningskampen i VM neste sommer. Den var nesten ferdig og skulle ferdigstilles innen 31. desember, som er tidsfristen for alle VM-arenaene.

Ifølge Sky Sports forventer det internasjonale fotballforbundet nå en forsinkelse på rundt 45 til 60 dager på grunn av ulykken. Selve grunnfasaden på arenaen ble ikke skadet, og arbeidet vil fortsette kommende mandag.