Andreas Ygre Wiig og Stian Blipp blir TV 2s snowboardduo under OL i Sotsji. (Foto: Espen Solli.com/)
Andreas Ygre Wiig og Stian Blipp blir TV 2s snowboardduo under OL i Sotsji. (Foto: Espen Solli.com/)

Stian Blipp og Andreas Ygre Wiig blir TV 2s snowboardduo under OL

Stian Blipp tar spranget fra «Torsdag Kveld fra Nydalen» til snowboard under OL i Sotsji.

23-åringen skal være indrebanereporter og programleder for snowboard og fristil under OL i Sotsji.

Med seg på snowboard får han den profesjonelle snowboarderen Andreas Ygre Wiig (32), som blant annet har to gullmedaljer i slopestyle fra X Games. Nå driver han med frikjøring og deltar i snowboardfilmer.

Stian Blipp har denne høsten fått folk til å le i TV 2-programmet «Torsdag Kveld fra Nydalen». Før det var han programleder for «Norske Talenter».

Vi blir et tohodet underholdningsbeist i Sotsji.

Hvordan endte han da opp med å lande en OL-jobb?

– Jeg kan jo en del om snowboard og står selv, men kan langt fra alt. Jeg tror dette kommer av at noen fikk en idé som er så sprø at den kan funke. De vil nok mikse det litt opp og få en blanding av lettbeinthet og informasjon. Jeg kan være folkets røst, spørre om ting som jeg ikke vet så mye om, sier Blipp.

Andreas Ygre Wiig er en internasjonalt respektert snowboarder, som i 2008 slo snowboardlegenden – og kommende utøver i Sotsji – Shaun White i slopestylekonkurransen i X Games. Ygre Wiig, som er gift med Marion Ravn, blir å finne i mixed zone sammen med Blipp for å intervjue utøverne.

– Hvordan blir den rollen for deg?

– Det blir nok litt rart, men jeg tror jeg venner meg til det fort. Jeg gleder meg til å være i nærheten av utøverne og på anlegget, sier 32-åringen, som tidligere har kommenter Arctic Challenge for NRK.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Jonas Greve (bak til venstre) blir ekspertkommentator for snowboard, mens Kasper Wikestad (bak til høyre) skal kommentere. Andreas Ygre Wiig og Stian Blipp skal formidle stemning fra mixed zone. (Foto: Espen-Solli.com/)
Jonas Greve (bak til venstre) blir ekspertkommentator for snowboard, mens Kasper Wikestad (bak til høyre) skal kommentere. Andreas Ygre Wiig og Stian Blipp skal formidle stemning fra mixed zone. (Foto: Espen-Solli.com/)

Få oversikten: Her finner du dato og tid for OL-øvelsene

De to har møttes noen ganger tidligere, og begge sier de har en god kjemi. Noe Stian Blipp tror tv-seerne vil nyte godt av.

– Vi blir et tohodet underholdningsbeist i Sotsji. Andreas er kunnskapsrik og har vært utøver på et høyt nivå. Jeg har godfølelsen, slår han fast.

Når det kommer til hvor mange norske medaljer vi kan forvente å hente fra snowboardkonkurransen, spriker det litt mellom de to.

Vi tar seks gullmedaljer. Man må da klinke litt til.

– Vi tar seks gullmedaljer. Man må da klinke litt til, synes Blipp.

– Jeg tror vi har sjansen til å ta et par medaljer. Men det kommer til å bli beinhard konkurranse. Norge har gode allroundere, men man må virkelig ha dagen, sier Ygre Wiig.

Les også: Pernilla Wiberg blir TV 2-ekspert

Kasper Wikestad skal kommentere sendingene, mens Jonas Greve er ekspert for snowboard. Kari Traa er ekspertkommentator for kulekjøring, mens Hilde Synnøve Lid er ekspert for fristil.

– Vi er veldig glade for å få så kompetente folk som Andreas Ygre Wiig og Stian Blipp på plass i snowboardsatsingen under OL. Ygre Wiig vil med sin faglige tyngde tilføre sendingene våre veldig mye. I tillegg er han et stort navn i snowboardmiljøet, og en mann som andre snowboardere respekterer. Sammen håper vi at Blipp og Wiig vil skape noe magiske øyeblikk sammen med verdens største snowboardstjerner, sier Kjetil Myhren-Berge, redaksjonelt ansvarlig for OL i TV 2.

Les også: Lars (29) legger opp–blir OL-ekspert på TV 2

– Stian Blipp er en entertainer, men har også mye kunnskap om snowboard. Han vet hva som skal til for å lage gode tv-sendinger, og er flink til å ta ting på sparket. Han kommer til å passe veldig godt inn i resten av teamet, og er ydmyk i forhold til oppgaven han har foran seg, sier Myhren-Berge.