Petter Northug jr. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Petter Northug jr. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

– Northug er en illojal, egoistisk klovn

Sponsorkonsulent Jacob Lund mener Skiforbundet ikke kan la Sirkus Northug rulle ufortrødent videre.

Se hele debatten på TV 2 Sportskanalen i kveld klokken 18.00 og 23.30.

– Han burde ikke fått være med i verken verdenscup eller OL. Skiforbundet burde selvsagt satt et eksempel med utgangspunkt i det som skjer nå. Skiforbundets økonomi er tuftet på lojale sponsorer. En av dem er Spar. Og når da Northug blir sponset av erkefienden, som på Beitostølen i helga fikk mer oppmerksomhet enn alle de andre til sammen, ja da er han så illojal som det kan få blitt, fastslår sponsorkonsulent Jacob Lund i kveldens SportsdB18.

– De bør parkere ham på siden inntil han finner på noe annet. Og så spesiell er han da ikke. Han er en klovn og har medietekke, men han kan erstattes, fastslår sponsorkonsulent Jacob Lund i kveldens SportsdB18.

Han er en klovn og har medietekke, men han kan erstattes.

I løpet av forrige helg på Beitostølen kom det frem at langrennskomiteen i Skiforbundet skal evaluere den eksisterende avtalen Northug har med Coop etter årets sesong. Og at et mulig utfall kan bli verdenscup- og mesterskapsnekt dersom skiesset opprettholder sin avtale med dagligvaregiganten.

– Petter Northug og hans team stikker de 10,12,15 eller 20 millionene Coop betaler i egen lomme, og så sitter Skiforbundet med en konkurrent som sponsor! La oss si at Tine hadde vært sponsor og Q-melk hadde hatt muligheten til å sponse Therese Johaug. Hva slags tillit skal sponsoren da ha til forbundets håndtering av dette? Null! Og da vil det bli sponsortørke. Ingen vil tørre å satse på fellesskapet – men kun gå for egoistene, sier Jacob Lund.

Northug svarer: Kritikken preller av

Les også: Johaug satt ut av vodka-spørsmål

Se hele debatten på TV 2 Sportskanalen i kveld klokken 18.00 og 23.30.

Jacob Lund. (Foto: TV 2)
Jacob Lund. (Foto: TV 2)

Og Lund får støtte fra tidligere langrennsløper og verdensmester Trude Dybendahl.

– Det er ingen god verdi å sende videre at du, unnskyld meg, er så jævla ego. Dette kan ikke handle om en person og hva han har så innmari lyst til. Dette handler om hele Idretts-Norge og strukturen vi har. Hvis Skiforbundet gir etter for Petter Northug nå, lar man pengene rå. Man må ta hensyn til verdiene som er bygget opp over mange år, sier Trude Dybendahl og fortsetter:

– Skiforbundet må ikke bare hoppe og danse etter Petters pipe. Jo da, Petter har vært god, men det er historien. Men hva er garantien for at han fortsetter å prestere? Vi skal ikke se oss blind på Petter er den eneste helten vi kan ha. De må ivareta idrettens interesser og det som er måten vi driver idrett på, sier hun.

Skiforbundet må ikke bare hoppe og danse etter Petters pipe.

Skiforbundet kunne ikke stille SportsdB18, men sportssjef Åge Skinstad sier følgende til TV2.

– Coop, Skiforbundet og Petter Northug er fornøyd med avtalen som er inngått, og vi forholder oss til den, sier Skinstad.

Se hele debatten på TV 2 Sportskanalen i kveld klokken 18.00 og 23.30.