NYKLIPPET: Mathieu Flamini med ermene på spillertrøyen klippet av. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
NYKLIPPET: Mathieu Flamini med ermene på spillertrøyen klippet av. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Arsenal-spiller lover å legge vekk saksen

Mathieu Flamini tar selvkritikk etter å ha klippet ermene av drakten sin før kampen mot Marseille.

Mathieu Flamini fikk seg en offentlig overhaling av Arsenal-manager Arsene Wenger etter at han for andre gang klippet ermene av drakten sin da The Gunners møtte Marseille.

I Arsenal har de en tradisjon hvor kapteinen bestemmer om laget skal spille med lange eller korte ermer, og alle spillerne må følge kapteinens valg.

Les også: Arsenal mot avansement etter Wilshere-dobbel

Slik har det vært i klubben siden Herbert Chapman innførte det på 1930-tallet.

– Jeg likte også å spille med korte ermer. Men jeg gjorde som kapteinen. En klubbtradisjon må respekteres for alt den er verdt, skrev den gamle storbacken Lee Dixon på Twitter.

Foran kampen mot Manchester United valgte Thomas Vermaelen lange ermer. Da fant Flamini frem saksen og klippet av ermene på sin trøye. Da ble franskmannen irettesatt av materialforvalter Vik Akers. Den gangen spilte alle spillerne med drakter som var dekorert med valmueblomst for å hedre falne soldater. Disse draktene skulle auksjoneres bort etter kampen.

Da han gjorde det samme foran tirsdagens Champions League-møte med Marseille, fikk han også merke manager Wengers vrede.

– Jeg likte det ikke og han vil ikke gjøre det igjen. Jeg ble overrasket, og vi vil ikke ha det sånn, sa Wenger etter kampen ifølge Daily Mirror.

Flamini har nå beklaget det hele og lovet å legge bort saksen for all fremtid. Dersom kapteinen velger lange ermer, så vil også han spille med det kapteinen bestemmer.

Så får han heller følge rådet fra Dixon.

– Rodders (Tony Adams) pleide å be oss stemme. Dersom det ble lange, så rullet jeg opp mine etter avspark, skriver han.