FEIRET SEIER: Martin Fourcade vant 15 meter fellesstart i overlegen stil. (Foto: Mikhail Metzel/Ap)
FEIRET SEIER: Martin Fourcade vant 15 meter fellesstart i overlegen stil. (Foto: Mikhail Metzel/Ap)

– Fourcade skjelver i buksene

Svendsen og Bø tror franskmannen er stresset.

Martin Fourcade har vært en seiersmaskin de siste to sesongene, men har vist seg menneskelig to helger på rad denne vinteren.

Først på Sjusjøen, der han havnet utenfor pallen på sprinten og deretter måtte bryte fellesstarten etter dårlig skyting med påfølgende magasintabbe. Så igjen i Östersund på søndag - der han skjøt vekk en tilsynelatende sikker seier for Frankrike i mix stafett.

Igjen gjorde Fourcade helt uvanlige blundere - denne gangen glemte han å fyre av det siste ekstraskuddet og måtte ut i tre strafferunder.

Etter målgang ville han ikke snakke med noen og marsjerte resolutt avgårde.

Les også: Fourcade: – Mange likte ikke at Ole Einar fortsatte

De norske rivalene tror franskmannen har fått seg en solid tankevekker, selv om det fortsatt ikke er gått et eneste individuelt verdenscuprenn.

– Det har ikke akkurat startet bra for ham. Han brøt forrige helg, og gikk ikke bra på søndag heller. Han skjelver nok litt i buksene nå, så vi får utnytte det mens vi kan, sier Emil Hegle Svendsen til TV 2 Sporten.

Tarjei Bø svarer slik på spørsmål om han ville blitt stresset om han var Martin Fourcade.

– Ikke hvis jeg er Fourcade. For jeg blir aldri stressa. Men jeg tror han er stressa.

Les også: – Utrolig stas å være på lag med Ole Einar Bjørndalen

Fourcade selv innrømmer at han sov dårlig etter mix-stafetten søndag.

– Det som skjedde søndag var et mareritt. Men da jeg våknet innså jeg at det var virkelig. Merkelig, sier han til TV 2 Sporten.

– Det er ikke noe galt med deg?

– Ingenting er galt. Jeg føler meg veldig bra, skytingen har vært bra på trening. Det er ingen grunn til at det ikke skal gå bra. Jeg er kanskje litt uheldig, sier franskmannen.

Tarjei Bø spår derimot mer motgang for de verdenscupvinneren fra de to siste årene.

– Jeg tror han frykter det norske laget nå. Vi er knallsterke, og har så mange kort å spille på. Hvis én feiler, så kommer en annen fram. Det er ikke kun Emil, kun Ole eller kun meg. Vi kommer som en hel bande. Denne sesongen kommer vi til å ha mange i toppen, tror stryningen.